maanantai 10. elokuuta 2009

Maanantai aamupäivän ajatuksia...

Päivät tuntuvat hurahtavan hirmun nopeasti.
Jotakin pientä olen puuhaillut, -mm. ommellut joitakin tilaustöitä.
Valkoinen kranssi, pieni pyykinpesuaine pussukka sekä vähän suurempi pyykkisäkki.




Muutaman maton olen pessyt ja käynyt myös vadelmia poimimassa. Niitä riittäisi vieläkin, mutta yksin ei ole oikein kiva olla! Kun ei ole juttuseuraa, niin ajatukset kääntyvät väkisinkin Taivaspoikaani ja monet kyyneleet olen marjamatkallani vuodattanut. Eihän siinä mitään pahaa, -päinvastoin, olenkin liikaa käyttänyt voimiani yrittämällä kieltää ne ajatukset itseltäni, niin tuskaisen kipeää se tekee...
Olen vähän pakastanut vadelmia, tehnyt hilloa sekä oman puu
tarhan punaviinimarjojen kanssa mehua, -josta osa meni pakastimeen ja osa jääkaappiin. Kuopus kaverinsa kanssa on sitä juonutkin jo. Oli kuulemma hyvää ja Kuopukseni oli luullut sen olevan Mummin (äitini) tekemää. ;-)



Eilen lähdeimme miehen kanssa autoajelulle Helsiinkin. Ihmisiä oli jokapuolella paljon liikkeellä. Kävimme juomassa virvokkeet Vanhan Myllyn terassilla.
Kartanon pihaa ihastelimme mutta sisällä emme käyneet. Kuvasin ravintolan pihapiirissä ollutta kissaa,
-joka osasi poseraamisen taidon. =)



Kotiinpäin ajaessamme mietimme missähän kävisimme syömässä. Onneksemme löysimme Kaisankodin jonka Kartanoravintolassa meillä oli ilo syödä todella maittava sunnuntai-buffee lounas. Voin lämpimästi suositella tätä paikkaa.
Siellä oli parikin eri yksityistilaisuutta, mutta näin kauniin salin m
e löysimme silti omaksi ruokailupaikaksi.



Tässä vähän muutakin kuvaa kyseisestä paikasta.



Muutoksen tuulet puhaltavat elämässäni... Syyskuun alusta menen työkokeiluun.
Aloitan neljällä tunnilla ja siitä pikkuhiljaa työaikaa nostetaan.
Tuntui, että haluan nyt kokeilla, -tottakai jännittää monestakin erisyystä. Olen ollut viimeksi töissä aivan toukokuun alussa 2008. Olin siis tämän masennuksen kanssa jäänyt sairauslomalle ennenkuin Esikoiseni menehtyi.
Yritän olla ottamatta mitään paineita tästä työkokeilustani, -jos ei onnistu niin sitten ei.
Olen yli 10 vuotta tämän masennuksen kanssa koittanut oppia elämään.
Yritän olla välittämättä niistä hyvää tarkoittavista kommenteista, että "kyllä sinun pitäisi/kannattaisi mennä töihin, se voisi tehdä hyvää sinulle." yms.
Kukaan ei -en edes minä itse- tiedä mitä töihin paluu tekee, miltä se tuntuu.
Totta on vain se, että olen menettänyt lapseni ja minä tunnen ja koen omalla tavallani.
En minä usko että mikään koskaan voisi "tehdä hyvää" minulle....
Opettelen täysin uutta elämää, sillä entiseen ei ole paluuta!
Vaikka minä elän monen silmissä "päällisin puolin normaalia" elämää, niin kukaan ei kuitenkaan voi tietää mitä sisälläni tunnen ja ajattelen. Ei elämäni ole enää "normaalia".
Vaikka olen ja elän, niin kaikki on menettänyt merkityksensä kun jouduin tämän uuden elämän eteen, -tai ei kaikki; oma rakas ihana Kuopukseni joka ensivuonna täyttää jo 18v. tuo vielä merkitystä elämälleni.

Olen tässä bloggauksen välissä tehnyt porkkana-linssi keittoa, pitää mennä laittamaan Remontti-Reiskalle pötyä pöytään. Mies aloitti tänä aamuna -minun jo kauan haaveilemani- makuuhuone remontin; -viimeinen lomaviikko ja tuntuu stressavan hommaa niin että on kuin "takapuoleen ammuttu karhu"...
Jos voisin niin pakenisin tuota karhua vadelma puskien ääreen, ;-) mutta minulla olisi noita maalaushommia...
Aurinkoista viikkoa kaikille teille ihanaiset! Mukavaa kun olette olemassa ja jaksatte kommentoida ja kehua kuviani yms. Lujasti rutistan jokaista teistä!


17 kommenttia:

  1. Ihanaisia ovat ompeluksesi ja ilolla odotankin postiasi! :)
    Kiitos Titti!

    Vadelmia olen minäkin itsekseni mökkitien puskista keräillyt ja miettinyt kaikenlaisia asioita siinä samalla. Tänään aion pyöräyttää niistä pikkuisia piiraita pullataikinaan.

    Itse keitetty mehu on kyllä parasta. En jaksa nyt muuta kuin kerätä pensaat tyhjiksi ja laittaa marjat pakastimeen ja joskus syksymmällä kiehautan ne mehuiksi.

    Mukavia reissukuvia olet napsinut. Rento kissa on aivan huippu!

    Olet tosiaan kaiken uuden edessä, kun elämä antoi niin suuren tragedian sinulle ja perheellesi.
    Toivon voimia sinulle päiviisi.
    Ja katso rauhassa kuulostellen voimiasi työkokeilussa. Tiedän hyvin, miten viiltäviä voivat olla sanat; "kyllä sinun pitäisi", tai "kannattaisi" jne

    Lämpöä viikkoosi Titti!:)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Ihastuttavia ompeluksia!!! Olet saanut paljon aikaan ja osaat myös leipoa ja säilöä marjasatoa, minkä edellisistä postauksista olen havainnut. Ja kiva että jaat tämän kaiken kanssamme!!

    Voimia ja myötätuulta työkokeiluusi!!

    Lämpimin ajatuksin, Minnamarika

    VastaaPoista
  3. Juttelin erään toisen lapsensa menettäneen kanssa. Hän sanoi, että älä koskaan edes odota, että joku toinen voisi ymmärtää tätä - eivät he ymmärrä. Kuulee tässä silti puolihuolimattomasti lausuttuja "totuuksia", miten on hautajaisissa nähty omainen ja siitä päätelty, kuinka hän on selvinnyt. Hohhoijjaa... selvityminen lapsen (tai muun läheisen) kuolemasta on loppuelämän matka.

    Halit.

    VastaaPoista
  4. Vai makuuhuoneremontti...Tuleekohan seinälle se ihana nalle-tapetti, joka huvittaa mua vieläkin:)
    Toivottavasti sulle on hyötyä työkokeilusta ja muutenkin sulle toivotan jaksamista.

    VastaaPoista
  5. Hei Titti!

    Sinä teet nuo ompeluksesi niin huolella, kaunista jälkeä!! Ja muutenkin, täällä on taas niin paljon kaikkea kaunista!!! Tuo kissa on kyllä loistava poseeraja..;D

    Sinulle lähetän vierellesi enkeleitä ja rutistan hellästi!!!

    VastaaPoista
  6. Taas niin kauniita kuvia<3 Minulla on ystävä, joka oli kaksi vuotta sairaslomalla ja palasi töihin. Ensin teki lyhyempää päivää ja nyt jo pidempää. On kuulemma välillä hyviä ja joskus huonompia päiviä, mutta on jaksanut käydä töissä. Ihana, kun sinulla on tuo ompelemisen ja luomisen lahja, uskon että sekin auttaa sinua jaksamaan<3

    VastaaPoista
  7. Ajatuksissani voisin olla sinun kanssasi vadelmapusikossa. Rutistus.

    VastaaPoista
  8. Ihania ompeluksia ja kiitos ihanista tyynyliinoista, tulivat tänään :) Ihanissa paikoissa olitte eilen käyneet! Tsemppiä sinulle kovasti työn aloitukseen!

    VastaaPoista
  9. Voimia Sinulle työkokeiluun ja muuhunkin arkeen. Masennuksen osalta voin, jotenkin ymmärtää Sinua, sillä itse olen viisi vuotta virallisesti ( sain diagnoosin) sairastanut. Ei mikään kosketa enempää, kuin sanonnat kyllä sinun ¨täytyy ja se piristää, mkun ei voimia ole aina edes pesulla käyntiin. Olen seurannut blogiasi ja ihaillut Sinua esikoisesi onnettomuuden jälkeen, kuinka olet pienistä murusista elämääsi uudelleen rakentanut. Olen itsekin saanut paljon sinun ajatuksistasi ja ihanista käsitöistäsi ja muista kuvista. KIITOS ja voimia Sinulle edelleenkin.

    VastaaPoista
  10. Olen kyllä Titti sitä mieltä, ettei kukaan miltä sinusta tuntuu. Ja töihin meno masennuksen jälkeen oli minusta pelottavinta mitä tiesin, eikä minulla ollut noin rankkoja kokemuksia kuin sinulla. Kiitos jälleen kerran kauniista blogistasi!

    VastaaPoista
  11. Moikka, kivannäköinen paikka tuo kaisankoti. Vadelmia olen minäkin käynyt poimimassa, äiti keittää niistä sitten mehua. Mukavaa viikonjatkoa ja remontti-reiskalle puhtia projektiin.

    VastaaPoista
  12. kauniita on ompeluket..
    toivon että viihdyt työkokeilussa ja että se tuntuu muutenkin sopivalta ...

    VastaaPoista
  13. Kaunis niin kaunis tuo kranssi jonka olet ommellut..haluaisin itse koittaa myös tehdä..ommellaankohan siihen kolme pötkylää jotka täytetään ja letitetään? *koittaa tiirata* olen niin surkea ompelija mutta sain 40 vuotis lahjaksi ompelukoneen joten lienee aika nyt aloitella..=)

    VastaaPoista
  14. Kauniita töitä olet taas kerran tehnyt! Ihastuttavia.

    Niin sitä on sivusta aina niin helppo elää toisen elämää ja päätellä mikä hälle on parasta. Harmi vain ne hyvää tarkoittavat sanat vain tapaavat satuttaa. Jossain kirjassa oli että jos joku tulee sanomaan sinulle:" Minula olisi sinulle rakkaudellä vähän asiaa" Juokse karkuun!

    Voimia ja halauksia. Ei voikuin toivoa ja rukoilla että työkokeilu toisi hyviä päiviä tullessaan. :)

    VastaaPoista
  15. Kauniita töitä Sinulla taas! Kuvaat hienosti ja tuotat meille monille iloa tyylikkäillä kuvillasi.

    Voimia Sinulle kääntäesässi uuden sivun elämässäsi!

    VastaaPoista
  16. Olet sinä sitten taitava! Ihana kranssi ja noista pussukoistakin tykkään kovasti:)

    Voimia tulevaan työkokeiluun. Voin vain kuvitella miten vaikean asian edessä olet. Joka tapauksessa se on vain kokeilu, joten jos ei hyvältä tunnu, voit edelleen palata kotiin ja yrittää joskus uudestaan.

    Toivottavasti saadaan pian makkarikuvia;)

    VastaaPoista
  17. Voimia työkokeiluun! Onhan se hienoa, että voit mennä kokeilemaan, jos nyt olisi oikea aika palata työelämään.
    Ihania ompeluksia olet tehnyt taas. Menihän sillä tavalla, etten saanutkaan enkelityynynpäällisä tälläkään kertaa, kun en ollut kotona valvoamassa huutonettiä...Harmittaa!!
    Ihanan retken olette tehneetkin. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥