torstai 4. kesäkuuta 2015

Puutarhaa ja Green Care ihanuuksia...

Väsyttää... Aamun salikäynnin jälkeen päätin että vaikka niin sisällä kuin ulkonakin olisi hommia, niin lähden metsään kävelemään ja keräämään hortaa.
Melkein kolme tuntia olin, -ja nautin!
Kotiin tultua tein vielä täytettyjä nokkoslettuja (mies paistoi), hortasalaattia sekä höyrytettyjä voikukannuppuja ja maitohorsmaa.


Sain jokin aika sitten sähköpostiini viestin jossa kyseltiin kiinnostusta Green Caren tuotteisiin ja niistä bloggaamiseen. No, sehän sopi minulle.

Sain mm. multaa, lannotteita sekä kastelukannun ja hanskat.Tuon Kasvumaa mullan laittoin ruukkuihin ja istutin mm. siskoltani saamani tomaatin taimet niihin.

Kesäkukkamultaan tietenkin kukkia. Multaa on vielä joten laitan lisää.
Laitoin mullan sekaan myös Puutarhan Kesä lannoite palloja.
Katsotaan kuinka kasvavat ja kukkivat.
Kokeilin GC multaa ensimmäisen kerran muistaakseni toissa kesänä,  -ja tykkäsin kovin.


Kurkut olin ehtinyt istuttaa jo ennenkuin sain nuo mullat.
Kurkun taimet olen saanut siskoltani. Ensimmäinen kurkku aloitti kasvun jo sisällä (kun ei vielä voinut kasvihuoneeseen viedä). Se tosin taitaa kuivua, mutta uutta on tulossa.
Kasvihuoneessa on myös viiniköynnös jonka sain veljeni perheeltä, samana vuonna kuin kasvihuoneenkin. Vuosi oli 2008, -Esikois poikani menehtymisen jälkeen.
Viiniköynnöksessäkin alkuja.


Viime syksynä minulla oli se paha välilevynpullistuma joten pihan siivouksen tekivät poikani ja mieheni. Olin vain sanonut että ruukuista voi kukat viedä kompostiin, -muistamatta että yhdessä ruukussa oli amppeli mansikka. 
No, se oli selvinnyt talven ja jaoin sen kahteen ruukkuun.


Minun puutarhanhoitoni on nykyisin sellaista, että teen minkä jaksan.
Kymmenen vuotta taistelin rikkakasveja (vuohenputki, elämänlanka yms.) vastaan ja huomasin jääväni toiseksi. Nyt siis kasvaa "sulassa sovussa" niin rikkaruohot kuin puut, pensaat ja perennat.
Mitään järkevää järjestystä ei kasveillani ole, -suloista sekamelskaa siis.Viime vuonna istutettu kirsikkapuu kukki kauniisti.
Olen joskus naureskellut miestäni kun hänellä oli kaikissa työkaluissaan nimi tai nimikirjaimet.
Ihan siitä syystä että kun ennen yrittäjäksi ryhtymistä oli rakennuksilla töissä niin helposti joku saattoi lainata ja kalliit työkalut jäivät sille tielle.
Minä sain häneltä toiset nokkakärryistään, -johon mies kirjoitti nimeni; "Tuulan."

Toivotaan että viikonloppuna olisi hyvät ilmat, -teemme vähän pihatöitä ja istuskelemme paviljongissa.

  

Mitenkäs teillä puutarhatyöt, ovatko ns. `hanskassa`...??