lauantai 14. toukokuuta 2016

Villivihannes, horta ruokana...


Varmasti monet blogini lukijat tietävät innostukseni luonnonkasveista lautasella.
Vanhoja postauksia niistä voit lukea Villivihanneksista ja hortailusta -Part 1  ja
Villivihanneksista ja hortailusta -Part 2.  
Tai kirjoittamalla tuolla oikeassa sivussa olevaan "Hae tästä blogista" kohtaan hakusanaksi esim. horta tai villivihannekset.

Tänä keväänä olen jo moneenkin kertaan niitä ruuanlaitossa käyttänyt.
Tällä kertaa mm. aamiaismunakkaassa (josta tuli kyllä kokkelia...)
Tässä voikukanlehteä, maitohorsmaa, mesiangervoa, vuohenputkea, jättipalsamin herkullisia sirkkalehtiä, peltokanankaalia ja tietty vielä voikukan kukintoja.





 

Jokin aika sitten tein villivihanneksista pizzaa, -pohjana tortillaa.
Maahumalaa, vuohenputkea, siankärsämöä, maitohorsmaa ja voikukannuppuja.


Kasvulaatikosta löytyi siskoni viime kesänä kylvämiä oreganoa ja viinisuolaheinää. 
Sekä ruohosipulia ja valkosipulin vartta.












Päälle creme fraichea ja juustoraastetta.





Miehelle tein "äijäpizzaa". 
Edellisen päivän grillauksista oli jäänyt makkaraa sekä jotakin pekonigrillitassua. Niitä ja lisäksi oliivia, marinoituja valkosipulin siivuja, ananasta.
Päälle vähän creme fraichea, juustoraastetta ja homejuustoa.
Mies söi kyllä myös villivihannes versiota ja minä maistoin hänen äijä-pizzaansa.



 
 Horta-pizzaa tortilla pohjaan teen varmasti taas pian uudestaan, -oli kyllä hyvää!