torstai 5. marraskuuta 2009

Ensilumi...

Tänään satoi meillä ensilumi, -sataa yhä!
Voi miten riemuissaan olivat eskarimme! Aamupäivällä kun menimme ulos, niin vaikkei lunta ollut vielä nimeksikään, niin ensimmäiset tekivät jo lumienkeleitä! =) Aina se on yhtä ihana seurata lasten riemua ensilumen sataessa!
Työhuoneeni ikkunasta näkymä on tällainen.
Olen ollut kovin väsynyt edelleen, ja ompelu into on -ikävä kyllä- hukassa!
Laitan vielä kuvan kauniista Madonna patsaasta jonka mies eilen minulle toi. Paikallislehdessämme oli yhtenä päivänä juttu eräästä osto- ja myyntiliikkeestä ja sen omistaja oli kuvattuna liikkeen pihalla erilaisten patsaiden kanssa. Silmiini osui Madonna patsas ja eilen kun mies oli siellä lähellä työkeikalla, niin pyysin että kävisi kysymässä sen hintaa. Olin varma että hinta olisi sen verran korkea, ettei näil
lä pienillä tuloillani sitä hankittaisi, mutta kysyähän aina voi... Hinta ei ollut korkea, -vain 34 euroa joten olisin sen voinut ostaa, mutta mies antoi sen minulle "syys-lahjaksi". ;-)
Pituutta tällä patsaalla on 70cm. Kovinkaan painava ei ole, mutten kyllä tiedä mistä materiaalista olisi valmistettu.
Tuo turkoosi väri ei kyllä ole lainkaan mieleeni, mutta ainakin toistaiseksi saa olla näin.
Luulisin, että tuo väri on johonkin uskontoon liittyvä... !??!

14 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis Madonna-patsas <3 Ompas teillä ihanan valkoista ulkona...

  VastaaPoista
 2. Ensilumi satoi täälläkinpäin tänään,luonto on nytniin puhtaannäköinen,sinne jäi piilon lehdet joita ei ole ehditty haravoida.Kaunis patsas ...

  VastaaPoista
 3. " Sininen liitetään jossain määrin neitsyt Mariaan ('taivaan kuningatar', sininen lilja). Joissakin kirkkoyhteisöissä sininen on kuninkaan väri ja sitä käytetään erityisesti adventtina. Kristityille roomalaisten inhoamasta tummansinisestä (caeruleus color) tuli tärkeä väri, joka symbolisoi kristinuskon voittoa pakanallisista, punasävyisistä jumaluuksista.

  Ortodoksisessa kirkossa sinistä käytetään liturgisena värinä 'Jumalan synnyttäjän juhlissa' sekä itsenäisyyspäivänä, jolloin liturgisen puvuston väri on taivaansininen. Viimekertaisissa liturgisissa uudistuksissa luterilainen kirkko otti käyttöön liturgiseksi väriksi myös sinisen (tavallaan violetin alavärinä).

  Sekä läntisessä että Bysantin taiteessa neitsyt Maria kuvattiin yleensä sinisissä (yleensä vaaleansinisessä tai keskisinisessä; harvoin tummassa). Sinisen sanotaan symboloivan puhtautta, mutta sen käyttöön on tarjottu myös käytännön syitä: keskiaikaisissa maalauksissa, jossa Kristuksella oli yleensä punaista ja Juudaksella keltaista; tai taivaan sanansaattajalla kullan väriä tai keltaista, neitsyt Marialle jäi sininen. Myös väripigmenttien arvolla saattoi olla merkitystä: olihan ultramariininsininen kallein väriaine, jota haluttiin käyttää kunnioitettavien asioiden kuvaamiseen. Portugalilaisissa kuvissa neitsyt Maria kuvataan usein tummanpunaisessa tai purppurassa." sanoo Google. Tsekkasin kun rupes mietityttään itseänikin. Kaunis patsas.

  VastaaPoista
 4. Hei Titti,
  kauniin patsaan on miehesi sinulle ostanut.

  Onpas kiva kun teilläkin on satanut lunta - täällä sitä tuli jo viime kuussa, mutta sulaneethan ne on pois. Mutta eiköhän sitä vielä riitä tällekkin talvelle.

  Olen pahoillani kun minun kommenttien jättämiset ovat jääneet niin vähiin... kaikissa blogeissa.

  Vierailtua tulee täälläkin, mutta sitä ajattelee, että kirjoitan myöhemmin ja sitten se jää...

  Mutta kauniita syyspäiviä sinulle
  <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis patsas. Ja hyvä löytö, tälläpäin en ole missään liikkeessä nähnyt madonnapatsaita.

  Meilläkin satoi eilen lunta, mutta nyt pihalla lotisee vesi, hrrr....

  VastaaPoista
 6. Kaunis patsas!

  Meillä lapset olivat kuulemma aamulla tehneet lumipalloja, mutta iltapäivällä olivat jo päässeet pulkkamäkeen :-) (itse ihmettelen kuinka jaksavat sitä parin metrin pituista mäkeä laskea pulkilla)

  VastaaPoista
 7. Meillä kans eilen satoi lunta ja nyt sitä hipsii taivaalta lisää :) Nyt jo surettaa sen sulaminen. Pöhkö kun oon, pitäis iloita siitä tässä ja nyt eikä olla pessimisti.Voihan se olla vaikka pysyvä! :D

  VastaaPoista
 8. Kaunis patsas. Ihailen aiempia postauksiasikin.
  Ps. EN tiedä huomasitko aiemmin kun vastasin sinulle blogissani ja kirjoitin sinulle tännekkin? :)

  VastaaPoista
 9. Ihana patsas:-)Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Hyvää viikonloppua...kaunis patsas, ja kaunis lumi meillä tosiaan on...juuri olin koirapissatuksella aamuvarhain ja nyt täällä meilläkin aura-autot jo ajelivat teitä puhtaaksi...nyt vielä sisällä nautitaan aamukahvista ja hiljaisuudesta kun muut nukkuvat...kohta pitäisi kai yrittää opiskella :) Nautitaan yhdessä lasten riemusta ja toivotaan että lumi kestää...Ninokin oli innoissaan jo menossa ostamaan uutta pulkkaa :) Heippa...:)

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka herkkä ja rauhaa huokuva patsas..Ihana "syyslahja" mieheltäsi.

  Lämpöä ja iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 12. Ihana valoisuus kyllä tuli, kun saatiin tuo ensilumi! Hauskinta oli kyllä nähdä se lentokoneesta, kun laskeuutti takas Suomeen: Hei täällä on lunta!!!!n(Vaan sulipa jo pois.. nyyh.)

  VastaaPoista
 13. Ihana Madonnapatsas! Täälläkin tuli lunta viime viikolla, mutta siitä ei ole mitään jäljellä enää, valitettavasti. Pääasia, että jouluna on lunta ainakin...
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Vaaralan maille satoi myös lunta ja paljon. Minusta tuo patsas on oikein kaunis juuri tuon värisena.

  VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥