tiistai 6. heinäkuuta 2010

Aamiainen terassilla...

Tänään söin kesän ensimmäisen aamiaisen patiolla. Suotuisia ilmoja sille olisi ollut jo pitkään, mutta se on vain jäänynyt. Masennukseen kun kuuluu, että aamut ovat erityisen vaikeita...
Ilma oli oikeastaan liiankin kuuma, aurinko porotti polttavasti. Hedelmät maistuivat
(mm. tuoretta ananasta, kahta eri melonia, omenaa, perasikkaa, avocadoa...)

mutta aamulehden lukeminen tuotti ongelmia; kauniista päivävarjosta huolimatta joud
uin siristelemään silmiäni niin että vesi valui. (aurinkolasit vahvuuksilla olisivat tarpeen)
Kävelin aamukasteisella nurmella paljain jaloin ja räpsin muutamia kuvia.



Sormustinkukka ja pioni Shirley Temple.



Pyykit kuivuvat nopeasti ulkona.



Kuvasin eilen pihaa; ruusut ovat nupuillaan, kasvihuoneen viiniköynnös kasvaa hyvin, mutta luulenpa ettei kesää riitä niin pitkälle että rypäleet ehtisivät kypsyä, -niin kovin pieniä ovat vielä. Valkoiset ja vaaleanpunaiset malvat kukkivat myös.

Kuvat suurenevat klikkaamalla.





Marjat vielä raakileina, mutta eipä varmaan mene kauaa kun ensimmäiset kypsyvät.
Luumu- ja omenapuissakin näkyi satoa. Tomaatit kypsyvät kasvihuoneessa, -sieltä hain aamiaisellekkin muutaman. Kurpitsat ja kurkku kukkivat, -ehkä pientä satoa näkyvissä niissäkin.




Loppuun vielä täytyy laittaa Leevistä kuva. Oli hauska tilanne viikonloppuna kun pelasimme nuorten kanssa IMAGO-lautapeliä... Meitä oli viisi henkilöä pöydän ääressä, ja yksi tuoli kun oli vapaana niin Leevi tuli siihen. Peliin emme ottaneet häntä mukaan. ;-)



Täällä paistaa aurinko, mutta pilviä näkyy jo. Ukkoskuuroja on luvattu illaksi.
Siitäköhän tämä minun väsynyt ja jotenkin painostava oloni johtuu..
Mies ja Kuopus ovat Espoossa töissä ja kun isäntä on tässä päivän aikana pariin kertaan soitellut, niin kertoi siellä jo satavan!

Minua ei yhtään haittaisi vaikka illalla sataisi ja ukkostaisi, -kyllä tässä on saanut kastelukannua ja -letkua käyttääkin jo ihan riittävästi. Luonto-äidin apu olisi tervetullutta.
Ja mikäs sen mukavampaa kuin mennä sohvalle viltin alle ja kuunnella sadetta ja ukkosta.


Kiitos taas kaikille kommenteistanne, -ihanaa kun olette olemassa!

16 kommenttia:

  1. Juu, vettä tässä kyllä jo kaivattaisiin, joka ilta on saanut kukkia kastella ja eihän se ole ensinkään sama asia kuin ihana rauhallinen sade. Toivottavasti ei tule sitten vettä ihan kovalla vauhdilla, pionit ovat nyt niin herkässä vaiheessa.
    Mullakin on tuo varjolilja vaaleanpunaisena, piti kyllä olla valkoinen, ostin niitä keväällä viisi kappaletta ja kaikki on enemmän tai vähemmän elossa ja yhden huomasin olleen tosiaan vaaleanpunainen.Se on ihana kukka.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Ihana aamiainen sinulla onkin ollut.Itse olen useat kerrat terassilla juonut aamukahvin, mutta aina vaan se iänikuinen voileipä.Kauniita kuvia taas olet ottanut.Sadetta kaivataan tänne naantaliinkin. varsinkin kun kaivovesi ei riitä kasteluun. Voimia ja hyvää kesän jatkoa sinulle toivottaa Eija naantalista

    VastaaPoista
  3. Kyllä ulkona olisi kiva syödä, ehkäpä joku loma-aamu vien pihapöydän ääreen aamupalan (jonka kyllä yleensä syön vasta iltapäivällä.. ;) ).
    Kauniita otoksia sinulla pihalta.

    Täälläkin alkaa yöt olla niin tukahduttavia, että nukkumisesta ei tule mitään. Ikkunaakaan ei voi pitää auki, kun naapurin kukko kiekuu pitkin yötä ja aamua...

    Voimia ja mukavia kesäpäiviä Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Voiko päivä enää ihanimmin alkaa...
    voi että kuinka kaunista, katselin näin pitkään täällä...kuvausrypäys on tosi kaunis..ihana! Itse en osaa laittaa tuollai,..juu klikata kyllä osaan ja aina klikkaankin!
    Että vielä rypäleitäkin on kasvihuoneessani, minunkin piti niitä kokeilla,mutta jäivät...nyt tältä kesältä, tilanpuute, hih!
    Täälläkin näyttää alkavan satelemaan, ihanaa..tulee raikasta, tulisi vaan kunnolla. Ukkosta kyllä hiukan pe l kään...

    Oikein hyvää vointia Titti sinulle ja lämmin halaus ja moikkelis!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihastuttavia kuvia olet ottanut taas!Minä en ole syönyt aamiaista terassillamme,mutta lounas ja päivällinen on katettu monta kertaa sinne.Pitääpä kokeilla aamiaistakin joku aamu.Oikein kauniita kesäpäivän jatkoja sinulle ja perheellesi.T:Äiti Keski-Suomesta

    VastaaPoista
  6. Kesäinen tervehdys Titti :)

    Herkulliselta näyttää aamiaisesi. Minusta kesän yksi parhaista hetkistä on kun saa rauhassa heräillä ja nauttia aamiaisen terassilla.
    Ei mulla noin hienosti ole koskaan laitettu...

    Mutta nautin silti ;)

    Niin - olisi mukava jos sade sattuisi öiseen aikaan. Nautin suunnattomasti tästä kesän tunnusta ja ehkäpä se tälläviilolla erityisesti tuntuu kun ensiviikolla alkaa loma =D

    Niin - ja se ukonilma on minusta upea luonnonnäytelmä jos saa peiton alta kotona sitä ihailla <3

    VastaaPoista
  7. Lämmin tervehdys!

    Kiva kuulla, että myös mökkilomanne oli onnistunut.
    Aamiaisesi oli minulle herkullista "silmänruokaa" :) nam! Täytynee viikonloppuna itsekin kokeilla nauttia pitkää (tuskin rauhallista näin pienten lasten perheessä) aamiaista terassilla. Olet ottanut ihania ja herkkiä kuvia kukista -kaunista! Ruusut ja pionit erityisen mieluisia <3

    Hyviä vointeja ja lämpimien kesäpäivien jatkoja sinulle!

    -Tanja

    VastaaPoista
  8. Tosi herkullinen aamiaistuokio sinulla ollut. Ja omat tomaatit varmasti maistuvat erityisen hyviltä. Minullakin on haaveissa kasvihuone - ehkä ensi kesänä :)

    VastaaPoista
  9. Sinäkin tykkäät hedelmäaamiaisesta, herkullisen näköinen annos.

    Muhkeat keltaiset tomaatit, muistatko lajikkeen?
    Omani kyllä kukkivat mutta taitaa olla liian kuumaa sillä raakileita tulee huonosti.
    Tai sitten kokeilemani uutuudet eivät vain viihdy hoidossani.

    Sadetta toiveissa tännekkin!

    VastaaPoista
  10. Ihana aamiainen terassilla. Meilläkin on juotu ja syöty ulkosalla jo piitkän aikaa. Se on niin kiva kuunnella lintujen liverrystä ja mehiläisten pörinää ja nauttia Suomen suvesta.
    Sinulla on kauniita ruusuja ja hyvässä kukassa. Muutkin kasvit näyttävät voivan hyvin. Olet selvästi myös viherpeukalo.
    Meilläkin pilveili eilen illalla täällä mökillä Ruovedellä, mutta vettä vaan ei tullut. Sais kyllä sataa, sillä kaivossa on pinta jo kovin alhaalla ja kasvit janoavat vettä.
    Koitahan jaksella helteestä huolimatta:9

    VastaaPoista
  11. Upeita kuvia jälleen!

    Täällä oli ukonilma eilen illalla ja aamulla satoi paljon vettä. Ihan hyvä, sillä maa oli jo rutikuivaa kastelusta huolimatta.

    VastaaPoista
  12. Ihana aamiainen ja ihastuttavia kuvia puutarhastasi! Siellä onkin kaikenlaista kaunista ja herkullista. Olet ollut aika ahkerana kun olet noin kauniin puutarhan saanut aikaseksi. Teetkö itse kaiken, vai onko sulla joku kaverina?
    Meillä tomaatinraakileita alkaa löytyä muutamista taimista ja avomaan kurkussa pieniä alkuja, samoin kurpitsoissa. Tomaattini kasvavat nyt hiekassa, joten jännityksellä odotan kuinka satoa tulee ja kuinka muuten menestyvät. ;)
    Hyvää loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  13. Valtavan paljon kiitoksia Sinulle ihanasta blogi voitosta. Tavattoman kaunis vaaleanpunainen sydän ja pussukka! Kiitos!
    Olen taas ihaillut kuviasi, kukat ovat niin kauniita.
    Toivottelen hyvää kesää Sinulle ja jaksamista, kyllä elämä kantaa vaikka joskus vaikeudet tuntuu tosi painavilta. Ihana oli korttisi, kiitos!
    - Ritva -

    VastaaPoista
  14. Ihanalta kuulostaa aamiainen terassilla. Jospa minäkin saisin lomalla aikaiseksi.
    Mukavaa loppu viikkoa!
    -kisu-

    VastaaPoista
  15. Ihanan aamiaisen olet laittanut:-)
    Minä juon kyllä aamukahvet ulkosalla, mutta en viitsi itselleni muuten kattaa. Väsymystä on liikkeelä...luulenpa et helteet vaikuttavat siihen. oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle Titti<3<3

    VastaaPoista
  16. Lämpimät kiitokset ystävällisistä sanoistasi blogissani!

    Kauniita kuvia olet jälleen ottanut kauniista puutarhastasi!

    Voimia sinulle helteeseen ja auringon paistetta elämääsi!

    VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥