lauantai 3. heinäkuuta 2010

Kotona taas...

Palasin eilen iltapäivällä pieneltä mökki lomaltamme. Äiti vei meidät tyttäret vielä syömään ennenkuin menimme kukin omiin koteihimme.
Hyvä oli lomalla olla, mutta hyvä oli palata kotiinkin!
Ilmat suosivat meitä ja nautimmekin olostamme täysin rinnoin.
Siskoni toimi pääsääntöisesti kokkina ja teki ihanat ruuat sekä aamiaiset.


Lapsemme vierailivat luonamme muutamana iltana joten grillattavaa piti olla
vähän joka makuun, -hih, ainoastaan minä söin tofua, siskon vanhin tyttö kummityttöni maistoi pienen palan ja hörppäsi pian limua päälle,-ei oikein maku miellyttänyt ;-)

Sisko ja äiti olivat puhuneet ennen mökille lähtöä, että eiköhän se Titti taas hoida kukkapuolen siellä mökillä, ja niinhän minä tietenkin tein. Ei ole paikkaa johon mennessäni en ensitöikseni keräisi kukkakimput pöydälle, ja äiti ja sisko tietävät sen. =)

Kuvat suurenevat klikkaamalla.




Meillä oli "lemmikkieläimiäkin", -rannassa asusti satoja (jos ei jopa tuhat) pieniä sammakonpoikia. Lammella oli kaksi sorsaperhettä jossa toisessa ei näkynyt kertaakaan vanhempaa vaan sorsanpoikaset kulkivat keskenään...
Yksi lintu oli jonka ajattelimme olevan tavi tai nokikana, mutta googlettaessani totesin ettei ollut kumpikaan, -joku sorsa kai kuitenkin (kuvakollaasissa yläoikealla).


Nautimme kauniista maisemista, lumpeen kukkia oli paljon, äiti ja sisko onkivat (saalista ei saatu, mutta se ei siinä ollutkaan se "juttu", vaan nautinto istua laiturilla tai veneessä, ja katsella kohoa)
pelasimme mölkkyä ja välillä sisällä lautapeliä tai tietokilpailua.
Eräänä iltana kun äiti ja sisko olivat veneellä ongella tein minä suklaa-mansikoita joita nautimme shampanjan kanssa. Yhtenä iltana aperitiivkisi kun otimme sherryä niin laitoimme sen pieniin jalallisiin jälkiruokakulhoihin... -eihän sitä nyt tavallisesta juomalasista... ;-)
Oli uusiaperunoita, silliä ym. Ja teinpä minä yhtenä päivänä mustikka-metsämansikka piirakankin, kun nuoret olivat tulossa. Ihan"omasta pihasta" löytyi marjat.
Sauna lämpeni joka ilta mutta me "vanhat rouvat" emme uskaltautuneet uimaan. Siskon tyttäristä kaksi kävi, -minun ainokaisanikaan ei mennyt, mutta hän kävikin ensimmäisen kerran jo toukokuussa. ;-)

Hyvää teki varmasti pieni loma meille kaikille, emme olisi ihan vielä haluneet pois lähteä...
Äidille ja siskolle iso kiitos! Olette niin rakkaita!

Täällä on tänään kunnon helle, varjossa tällä hetkellä +25. Pitäisi käydä rikkaruohoista rehottavan perennapenkin kimppuun, mutta taitaa olla turvallisinta siirtää se iltaan jolloin ei aurinko porota suoraan pilvettömältä taivaalta.

Vielä teille jotka arvonnassa voititte, haluan tässä ilmoittaa että palkinnot ovat olleet kyllä valmiina mutta tuo juhannus sekä se että heti sen jälkeen lähdin tuonne mökille, on sekoittanut päätäni sen verran että postitus on jäänyt, -olen pahoillani. Vien heti ensiviikolla.



12 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia! Kuvassa oleva sorsalintu näyttäisi olevan naaras telkkä.
    Lumpeet ovat upeassa kukassaan!
    Suloisia herkkuhetkiä teillä ollut.
    Pikkuloma teki varmasti hyvää.

    Iloa puutarhahommiin! :)

    VastaaPoista
  2. Hellettä pakosalla sisällä :) ja blogivierailulla. Ihan mielettömän hienoja kuvia!! paitsi, että osaat ommella osaat myös valokuvata.

    terkkuja Kristiina

    VastaaPoista
  3. Kyllä se niin on, että mukavaa on lähteä jonnekin, mutta mahtavaa on palata kotiin. Pieni reissu mekin tehtiin ja kyllä on ihana olla nyt kotona.
    Vesi herahti kielelle - suklaamansikoita ja shamppanjaa, mustikkapiirakkaa nam. Onneksi ilmat ovat olleet suosiollisia lomalaisille. Harvinaista herkkua Suomessa tämä helle.

    VastaaPoista
  4. Lumpeen kukat ovat kauniita:) Teillä on ollut ihania herkkuja mansikoita suklaakuorrutuksella ja shanpanjaa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Suklaamansikoita ja sampanjaa kuulostaa ja maistuukin varmasti hyvältä.
    Kauniita kollaaseja olet kuvistasi tehnyt.Ihanasti lumpeet kukkivat.
    Loma on kyllä tarpeeseen ja pieni irtiotto arjen rutiineista.
    Mekin olemme mökkeilemässä, onneksi uusi mokkula toimii tosi hyvin jotta ei jää täysin pimentoon.
    Aurinkoisia päiviä jatkossakin:)

    VastaaPoista
  6. Kiva viikko sinulla on varmaan ollut siellä mökillä.Nyt on niin lämmintä , että kylläpä olisikin mukavaa jos olisi mökki jonne mennä.Mutta sitten loman jälkeen on kyllä kiva palata arkeen ja yleensä puutarhassa riittä puuhaa sitten taas.
    Mukavaa ja aurinkoista viikonvaihdetta sinulle.

    VastaaPoista
  7. Voi nuo sinun kollaasisi ovat kuin upeita postikortteja:)

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvakollaaseja...tosi kesäisiä ja olet osannut vangita kuvaan oleellisia asioita.

    Mukava kuulla sinun kesämenoistasi :)

    VastaaPoista
  9. Kuulostipa, ja näyttikin, mukavalta mökkeilyltä.
    Marinoitko tai teetkö tofulle jotain ennen grillaamista?
    Tytär tykkäisi mutten osaa laittaa sitä oikein mitenkään.

    VastaaPoista
  10. ihanat kuvakollaasit ja niistä henkii se oikea kesä:)
    kotiinhan on aina niin ihana palata...
    helteistä sunnuntaipäivää:)
    lämmin halaus,
    päivi

    VastaaPoista
  11. Ihania, upeita kuvia!! Vedenpinta on kuin peili, kukka-asetelmat tosi kauniita. Mustikoillakin olette jo herkutelleet, nautinnolliset kesäiset lomapäivät olet viettänyt.
    Mukavaa sunnuntaita!
    Ritva

    VastaaPoista
  12. Kiitos mökkiseurasta! Kuvat ovat niin upeita,että tuntuu niitä katsellessa,kuin taas olisin mökillä:) Aurinkoista sunnuntaita halejen kera!

    VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥