torstai 11. huhtikuuta 2013

Kirjoja ja raakaruokaa...


Kevät se vain antaa odottaa itseään...
Olen aiemminkin maininnut että pihamme on melko varjoisa, -se tuli taas todistettua katsellessani auringon sulattamaa kotitietä...
Koko katu oli päästä päähän sula ja kuiva, -mutta meidän kohdalla oli jäätä ja sohjoa. :(
Tonttimme toisella sivulla on pieni metsäalue joka ikävästi varjostaa. 
Mutta minkäs sille voi, näillä on mentävä. On kestettävä se, ettei lumi ole juurikaan sulanut, -hiukan hanki ehkä laskenut. Ehkei juhannuksena enää ole lunta... ;)

Kirja-`friikkiydestäni` olen postaillut joskus ennenkin. 
Nykyisin lueskelen oikeastaan lähinnä vain sisustus-, puutarha- ja keittokirjoja. 
Niitä on kerääntynyt niin, että toisesta päästä voisi hyvin alkaa myymään. Ja samalla opetella ettei kaikkia kirjoja ole pakko saada omaksi, vaan lainatakkin voi...  ;)

Osa kirjoista on kaapeissa mutta sisustus- ja keittokirjat taitavat olla suurilta osin näkyvillä. 






Kunhan kevät/kesä tulee -ja puutarhatöiltä ehtii- niin on mukava istuskella ulkona lukemassa.
Seuraavassa linkissä on viisi mielenkiintosta kirjaa ----
Aika vähän luen enää nykyisin romaaneja yms.  -mutta tuossa linkissä olevista mm. Tuomas Kyrön kirja kiinnostaisi lukea. Seuraan tv:stä `Hyvät ja huonot uutiset` -ohjelmaa jossa hän on paneelissa, -ja vaikuttaa mielenkiintoiselta kaverilta.
No tuo suklaakirja nyt tietysti olisi ihan ehdoton suosikki... ;)

Keittokirjoja kun vähän muutenkin keräilen, -lähinnä kasvis sellaisia. 






Tällä hetkellä käytössä on mm. raakaravinto keittokirjat, -olen kolmatta päivää raakaravinnolla, -tai no, se ensimmäinen päivä ei ollut pelkkää raakaravintoa sillä kävimme Poikani kanssa syömässä Kasvis-Kalaravintola Rosmarinissa. Otin pelkästään salaattipöydän, jossa oli mm. ohrattoa.
Suosittelen lämpimästi tuota ravintolaa, -on mukava lounasravintola joka valitettavasti on auki vain arkisin.



Nyt olen aamujani aloittanut vihersmootheilla, -tai no, syön ne lusikalla sillä jätän ne sellaisksi ilmaviksi ja pehmeiksi.
 

En tosin ole tehnyt ruokiani ja juomiani kirjojen ohjeiden mukaan, -vaan `omasta päästä` kuten aina!
Mutta tietoa, tsemppiä ja ideoita kirjoista saa. 



Nyt on keittiössä lieden päällä siemeniä, pähkinöitä ja kuivahedelmiä likoamassa. 
Ajattelin kokeilla tänään vähän herkutella ja tehdä jonkinlaisen raakakakun/ -piiraan.



Totuuden nimessä täytyy sanoa että ei minusta taitaisi olla kokonaan raakaravinnolla elämään, -kaipaan soijarouhetta ja -leikkeitä, papuja, linssejä, quinoaa yms. ja haluan kyllä syödä keitettyjä perunoita ja kalaa... Lämmintä ruokaa ...
Mutta hyvä tällainen puhdistuskuuri tämä minulle on. :)


Toivottelen kaikille ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa!
Voikaa hyvin!


13 kommenttia:

  1. Olen kyllä sitä mieltä, että melkein kaikki on omistettava! Itselläni on valtava määrä kaunokirjallisuutta ja ihan sellaista ns. "hömppäkirjallisuutta", mutta mitä siitä. Pidän niistä ja luen niitä. En oikeasti jaksa lukea mitään raskasta, kirjallisuuden pitää viihdyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari kommentista. `Hömppäkirjallisuus` on kyllä ihan paikallaan... ;)
      Itselläni vain aikoinaan masennukseen sairastuminen vei vähän sitä keskittymiskykyä jota tarvitaan kun kirjaa luetaan. Mutta hyvä romaani tms. kun vie mennessään niin kyllähän sitä jonkin aikaa jaksaa lukea. :)

      Poista
  2. Aika hyvä kattaus hienoja sisustuskirjoja...olen samaa mieltä Sarin kanssa, kyllä pitää parhaimmat omistaa, että voi aina tarpeen tullen vähän herkutella ihanilla sisustuksilla tai puutarhoilla, itse olen semmoiset joista en niin tykännyt, myynyt kirpparilla ja muut säästän.
    Joskus aikanaan olen minäkin idättänyt ja syönyt ns. terveellisesti, mutta en minäkään ihan kokonaan varmaan voisi pelkillä ns.rehuilla elää, joskus pitää saada hyvä pihvi.
    Titti, oonko mä kysynyt miten monta kertaa sulta, että mitä kuvankäsittely ohjelmaa käytät? Hih..mä oon sen niin unohtanut jo...haluaisin vaihtaa ton Picasan johonkin toiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija ystäväin,kiva kun piipahdit. Kyllähän se niin on että niitä tiettyjä kirjoja ei myy... ;) Meillä taitaakin olla aika paljon samoja kirjoja. :)
      Käytän Picasan lisäksi myös PhotoScapea, -suosittelen. En osaa edes sen kaikkia hienouksia käyttää.

      Poista
  3. Aivan ihania sisustukirjoja!
    Minulla vähän sama "vika", kirjat täytyy omistaa. Olen joskus saanut lainaksi kirjan josta pidin niin paljon, että luettuani sen menin ostamaan kirjan itselleni...aika hullua touhua...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllähän minullakin suurin osa kirjoista on sellaisia etten niistä raaskii luopua vaikka harvemmin tulee selailtua. Kohta alkaa taas puutarhakirjojen sesonki... ;)

      Poista
  4. Olen myöskin samoilla linjoille Tuijan kanssa, olen joskus kokeillut raakaravintoa mutta kaipaan muutakin, tosin pääosin syön terveellisesti mm tällähetkellä mung-pavut likoavat ja olen idättänyt koko kevään sinimailasen siemeniä ja mung papuja.
    Kirjoistani olen jo osan onnistunut myymään Huutonetissa että saan hyllytilaa vapaaksi. Keittokirjoistani en aio luopua, enkä vanhoista puutarha-alan kirjoistani. Nykyään olen siirtynyt enemmän kirjaston asiakkaaksi koska kirjastomme hankkii uudet teokset nopeasti ja jonotuslistakaan ei ehdi kasvaa kun teen ajoissa varauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, en pelkällä raakaravinnolla varmaan jaksaisi. Vaikken lihaa juurikaan syö, niin lämmin ateria on jotenkin se mitä kaipaan. Ja esim. juustolla gratinoituja kasviksia uunissa... ;)
      Miehen tekemä loimulohi on yksi mikä on niin hyvää, kuten moni muukin ns. sekaruoka.
      Idättäminen on mukavaa puuhaa, -oletko kokeillut vihreitä linssejä?
      Ja ihania ovat myös versotettavat kuten esim. valkolupiinin siemenet http://www.ekosego.fi/product/438/valkolupiinin-siemen-750g. Suosittelen kokeilemaan. :)
      Kirjoista puutarhakirjat ovatkin juuri sellaisia mitkä eivät oikeastaan koskaan `vanhene`. :)

      Poista
  5. Hienot kirjavarastot sinulla! Ihan totta,että kun itse omistaa niin voi sitten aina selailla kun mieleen juolahtaa. Sama koskee sisustus- ja puutarhalehtiä, niitä jaksaa katsella aina vaan. Minulla on ihan sama vaiva, ettei oikeita romaaneja jaksa kauheasti lukea, kun on työuupumus ja masennus taustalla. Aina kirjastosta toiveikkaana lainaa ison pinon kirjoja, mutta lukematta ne tahtoo jäädä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Puutarhakirjat + -lehdet ovat siitä kivoja, että eivät oikeastaan vanhene koskaan.
      Minä en ole vuosikausiin käynyt kirjastossa lainattavaa hakemassa... Vaikka voisihan sitä joskus kokeilla. ;)

      Poista
  6. Voi mahoton kun sinulla on ihanat kirjavarastot. Olet innokas kokeilemaan monenlaisia ruokia. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsikka! Onhan noita kirjoja vuosien saatossa kertynyt... ;)
      Joo olen toisaankin kova kokkailemaan, -mutta on niitäkin päiviä kun ei jaksa edes sitä ruokaa tehdä...

      Poista
  7. Kirjat on ihania ja niitä pitää olla :) Smoothie näyttää hyvälle!

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥