tiistai 16. syyskuuta 2014

Sieniä, säilöntää ja leivontaa...


Vähän olen koittanut käydä metsässä sieniä etsimässä.
En omista ajokorttia joten sienestämiseni on miehestä kiinni.
Viisasta se vähäinenkään metsässä könkkääminen ei varmaan ole ollut, sillä selkä on sen jälkeen muutaman päivän entistä kipeämpi.
Vaikka tässä toki liikkuminen onkin tärkeää -kivun sallimissa rajoissa-, niin metsässä tarpominen on ehkä vähän liian raskasta.
No mutta mitäpä tässä valittamaan, -näillä nyt mennään.

Sienestäminen, säilöminen yms. on lempipuuhiani ja olenkin vähän koittanut jotakin tehdä, mieheni avustuksella.
 .



Suuria eivät saaliini ole olleet...




Mieheni keräsi yhtenä päivänä luumuja ja omenoita puutarhastamme.
Auttoi minua että sain keitettyä luumuista hilloa (seassa muutama terttu marja-aroniaa).




Chiliä laitoin kuivumaan...



Tänään tein "jääkaapin tyhjennys ruokaa" -kasviksista ja pavuista sekä omenapiirakan -valmis pakastetaikinasta, kun en enää jaksanut seistä ja tehdä taikinaa itse..




Pian on blogissani tulossa arvonta, -joten olkaahan hoodeilla!


18 kommenttia:

  1. Minä en varmaan "uskaltaisi" lähteä sienimetsään yksin kun en tunnista niitä paitsi tietty kärpässienen mutta sitähän ei voi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pienestä asti kulkenut äidin ja isän kanssa sienessä ja silloin jo oppinut sieniä tuntemaan. Toki on paljon joita en tunnista joten otankin vain ne jotka tiedän. Minä myös naureskelen, että kun sanotaan että kerää vain sieniä jotka tunnet... -tunnen punaisen kärpässienen oikein hyvin...☺

      Poista
  2. Hyvä idea tuo chilin kuivattaminen! Taidan napata idean:)

    VastaaPoista
  3. ...sienen tuoksuton syksy ,onkuin joulu ilman jouluhöpöä :))
    (lähinnä aattelin sitä huumaavaa tuoksua mikä tulee kun sieniä ryöppää ,kangas-sienissä oikein syksyinen tuoksu )

    Missä säilöt nuo lasipurkit ? kellarissako? Keititkö sienet jossain "liemessä"? säilyvyyden kannalta aattelin ? kiinnostais ? ;))
    Minä laitan aina karkeaa suolaa ja sieniä,ja kellariin.

    ihania hilloja,nam``
    ja niin ihan herkullinen piirakka.
    Mistä teit kuorrutuksen omenille ? rahkastako?

    Toivotan sinulle ja siipallesi leppoista syksyä! ja hyvää vointia :) :)

    -siipirikko-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, -voih- olen niin samaa mieltä tuosta sienten tuoksusta.☺ Tulee ihan lapsuus mieleen.
      Säilön jäkaapissa noita lasipurkkeja, kellaria ei valitettavasti ole. Siksi en teekkään niin paljon kuin haluaisin koska säilytys on ongelma. Varastossa meillä on yksi ylimääräinen jääkaappi johon olen vienyt jos oikein innostun säilömään...☺
      Suolavedessä sieniä keitin ja isäntä sitten laittoi merisuolan kanssa niitä lasipurkkiin. Joitakin pakastan.
      Tuo omenapiirakan täyte on tehty turkkilaisesta jogurtista, kermasta (jääkaapin tyhjennystä sekin, -olivat vajaita purkkeja joten halusin käyttää) laitoin hunajaa, fariinisokeria ja mantelirouhetta, -niin ja kanelia!

      Poista
  4. Sienimetsään en ole vielä tälle syksyä päässyt, aikomus kyllä ois! Ihania herkkuja teillä siellä pöytä pullollaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos J! Onneksi sienestää voi vielä kauan, -suppilovahverot vasta aloittelevat kasvuaan.☺

      Poista
  5. Oot sä kyllä viitseliäs noin paljon kaikkia säilömyksiä:) ja herkullisen näköinen piirakka.
    Viikonjatkoi sinne vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tellupa!♡
      Tekisin enemmänkin jos kuntoni sallisi, -ja olisi esim. kellari säilyttämiseen.☺

      Poista
  6. Kyllä sinulla tuota intoa riittää, vaikka kipu vähän tahtia haittaakin. Ihanaa, että olet saanut säilöttyä. Sienet ovat kyllä tosi hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!♡
      Kuten tuossa yllä mainitsinkin, niin tekisin enemmän jos kuntoni sen nyt sallisi... -ja olisi hyvät säilytys mahdollisuudet.

      Poista
  7. Mitä laitoitkaan tuon piirakan päälle omenoiden lisäksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piri, tein tuon täytteen "omasta päästä" -ja se on tehty turkkilaisesta jogurtista, kermasta (jääkaapin tyhjennystä sekin, -olivat vajaita purkkeja joten halusin käyttää) laitoin hunajaa, fariinisokeria ja mantelirouhetta, -niin ja kanelia!

      Poista
  8. Olet tosi ahkera laittamaan kaikenlaista . Säilöminen on mukavaa. Hyviä syyspäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsikka! Tosiaan tekisin enemmänkin jos tuo välilevyn pullistuma ei nyt näin pahasti vaivaisi...

      Poista
  9. Hei! Titti!
    Laitan sinulle sähköpostia :))

    -siipirikko-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tullut perille, -koitan pikimmiten vastata!

      Poista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥