keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Sataa sataa ropisee...

Blogi-lista on kokenut muutoksen ja minä olen ihan uunona.... Kestää hetken ennenkuin silmä tottuu!
Minulla on lakanapyykki ulkona kuivumassa ja vettä tulee oikein kunnolla... Sitä on luonto kaivannutkin, mutta minun pyykkini kyllä ei! No, huuhdelkoon kevätsade ne nyt vielä, en viitsi mennä itseäni sinne kastelemaan.

Jäin eilis aamuna kotiin, noin neljän tunnin yöunien jälkeen... Soitin töihin, että käsisärky on taas valvottanut. Lupailin yrittää mennä huomisaamuna, mutta epäilenpä ettei sellaista ihmettä tapahdu, että särky yht`äkkiä lakkaisi. Reilun vuoden olen vaihtelevasti tästä särystä kärsinyt, ja joitakin sairaslomia lukuunottamatta jaksanut sinnitellä töissä. Siksiköhän tämä on niin voimakkaasti mielialaani vaikuttanutkin!?! Nyt kun leikkauspäivä lähestyy (ja myös jännittää kovasti, sillä minua ei ole koskaan nukutettu...) , niin kai sitä jotenkin antaa itselleen luvan oikeasti tuntea kunnolla sen säryn ja kurjan olon, -tähän asti on vain yrittänyt jaksaa.

Tänä aamuna mies auttoi minua puutarhassa. Minä kun en ole pystynyt/jaksanut siihen juurikaan paneutua.
Hän käänsi kasvimaan, johon vielä lisäämme myöhemmin multaa. Jonkin verran häärin siinä mukana, ja vaikka se sielulle ja mielelle tekikin hyvää, niin käsivarrelle ei... Mutta pakko minun on jotakin saada tehdä, -riittää että sisälläkin on kotityöt hiukan retuperällä tämän käden takia...
Takana vasemmalla näkyy luultavasti talvisipulia... En ainakaan keksi/muista mikä muu sieltä voisi
versojaan nostella. Niiden oikealla puolella jotakin kukkaa, jota viimevuonna sinne istutin. En tietenkään muista, enkä löydä muistiinpanoistani mitä se on, mutta en myöskään tiennyt sen olevan vähintään kaksivuotinen... Minä olen tällainen "sunnuntai-puutarhuri", istuttelen ja kylvän yhtä sinne ja toista tänne, enkä muista mitä... ;-)
Tässä näkyy etuoikealla oregano eli mäkimeirami sekä ruohosipulia.

Lipstikka on yksi suosikeistani! Tein viimeviikolla kauniin vihreän kasvissosekeiton johon kaupasta ostettujen fenkolin, varsisellerin, ja perunan lisäksi laitoin omasta pihasta juuri lipstikkaa, mäkimeiramia, ruohosipulia sekä myös nokkosta! =)

Kasvimaani on tonttimme melko varjosessa nurkkauksessa, joten siitä -sekä tämän puutarhurin vähemmän vihreästä peukalosta- johtuen ei siellä tuo sato ole kovin suuri.
Ja etanat/kotilot -mitä ne ilkimykset nyt sitten ikinä ovatkin- popsivat mielellään sen vähäisenkin...
Siksipä mies laittoi minulle talomme takapihan yhdella seinustalle paikkoja joihin voin kylvöksiäni tehdä. Portaikkoon (joka on miehen tekemä) tulee joitakin ruukkuja (en vielä tiedä mitä niissä kasvatan) tuo
hon suureen kukkalaatikkoon (myös miehen tekemä) luultavasti kesäkurpitsan taimet -jotka ovat sisällä kasvaneet pitkiksi ja honteloiksi.... :( Ja tuon vasemmalla näkyvän kehikon (oli täällä puuliiterin seinustalla kun aikoinaan muutimme) juurelle ruukkuun papuja ja kehikkoon kasvamaan. Eivätpä ole heti etanat kimpussa.

Viikonloppuna pitäisi kylvää näitä sekä joitakin viimevuotisia siemeniä. Keskiviikkona on olkapään operaatio, enkä yhtään tiedä kuinka pian olen siinä kunnossa, että jotakin pystyn tekemään.

10 kommenttia:

 1. Ihmeen reippaasti jaksat kuitenkin touhuta, vaikka leikkaus on noinkin lähellä! Toisaalta pieni touhuaminen kivun rajoissa tekee hyvää jännitykselle ja tuolle alakulolle, jota olen tässäkin tekstissä ollut huomaavinani (ethän loukkaannu, kun sanon näin suoraan!)
  Olen vain oppinut (tai ainakin olen olevinani oppinut)oman sairasteluhistoriani aikana tulkitsemaan ihmisten ilmaisusta aika paljon....
  Koeta nauttia kevään ihmeestä, äläkä kanna huolta jos et jaksa tänä keväänä satsata puutarhaasi ja kotiisi niin paljon kuin yleensä!
  Aurinko paistaa risukasaankin - ja muista että kaikella on aikansa auringon alla: myös levolla itsestä huolehtimisella!!!!

  (((((((voimahaleja)))))))!!!!

  VastaaPoista
 2. Jaana ystäväiseni, Sinulle lämmin kiitos taas muistamisesta ja tsemppaamisesta!
  En ollenkaan loukkaantunut sanoistasi. Koitan pitää blogini suht positiivisena, -vaikka varmasti meillä kaikilla on jos jonkinlaista murhetta yms.- Eilen minulla oli erittäin vaikea ja raskas päivä, ja koska se vaikuttaa vielä, niin varmasti se heijastuu myös teksteihini...
  Lämpimiä ajatuksia ja halauksia Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä leikkaukseen Titti ystäväiseni :) Aivan ihanat nuo portaat. Voimia ja halauksia!

  VastaaPoista
 4. Merja, lämmin kiitos toivotuksista ja tsemppaukisista. Täytyy lähempänä ensi keskiviikkoa käydä uudelleen lukemassa... ;-)
  Aurinkoisia ajatuksia Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minäkin toivotan voimia ja lepoa leikkaukseen. Muista aloittaa hommat sitten iisisti!

  VastaaPoista
 6. Titille lämpimiä ajatuksia sinulle..
  kauniita kuvia olet taas ottanut, ilahdun niistä aina..rappuset tosi kauniit..

  VastaaPoista
 7. Hei.
  Löysin tänne blogiisi nyt ensimmäistä kertaa. Täällä on kivoja kuvia. Tulen varmasti uudelleen.

  VastaaPoista
 8. Palaga, lämmin kiitos toivotuksista.
  Toivon Sinulle myös voimia ja aurinkoa päiviisi...

  Sarpalle myös suuri kiitos toivotuksista. Lämmittävät todella mieltäni. =)

  White linen; Mukavaa kun vierailit, kiitos kehuista ja tervetuloa uudelleen! =)
  Kävinkin jo vastavierailulla, ja kuten mainitsin, sait minusta vaki-vierailijan. Niin kauniit ovat sivusi ja kuvasi. =)

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä leikkaukseen! Pidähän itsestäsi huolta ja muista ottaa rauhallisesti leikkauksen jälkeen. Jos tänä kesänä et pysty/jaksa laittaa pihaa sille mallille kuin haluaisit, niin tulee niitä seuraaviakin kesiä. Tärkeintä että saat käden kuntoon ja kivut jättävät rauhaan. Kivut kun vetävät kenen tahansa mielialan pohjalukemiin ja syövät muutenkin jaksamista.

  Auringonvaloa päiviisi.

  VastaaPoista
 10. Tess, -Sinä ihana "vanha" blogi-ystäväni, Kiitos tsemppauksesta!
  Aurinkoisia kevät päiviä Sinulle!

  VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥