maanantai 12. heinäkuuta 2010

Hellettä riittää...

En toki tätä lämpöä halua valittaa...
Uskomatontahan tämä on ollut; ensin oli oikein kunnon talvi ja nyt tällaista intiaani kesää.
Mitään vain ei oikein jaksa, -vaikka eipähän tuo minulla taida pelkästään kuumuudesta olla kiinni!! Samaahan minulla oli paljon ennen helteitäkin...


Nyt ihan tähän alkuun täytyy laittaa tällainen HUOMIO jonka joku ystävällinen oli jättänyt kommentteihin. Noissa kankaisissa ovikylteissä mitä Huuotnetis kauppaan, on KIRJOITUSVIRHE!!
Anonyymi sanoi...Hei!Nuo tuotteet joissa on "Welcome Our Home". Minun kielitajuni mukaan sen kuuluisi olla "Welcome to Our Home", jos siis tarkoitetaan "Tervetuloa kotiimme". Mutta tarkoitus varmasti menee perille :)

Olen niin kovin pahoillani... Nolottaa, minulla kun ei tätä kielipäätä ole edes ihan perusjuttuihin!! Jos Esikoinen olisi vielä täällä kanssamme, niin hän olisi huomannut tuon virheen ennenkuin olisin ryhtynyt julkisesti myymään. Kuopus myös olisi huomannut, mutta oli silloin kavereidensa mökillä kaukana kotoa!
En rupea niitä tuolta poistamaan, -jospa olisi joku jota se ei niin kovasti haittaisi!
Jos sinä joka olet yhdestä kyltistä tehnyt tarjouksen ol
et blogini lukija ja huomaat tämän postaukseni, niin laita sähköpostia jos haluat perua kaupat!!

Lauantaina vaikka oli kuuma päivä niin kun mies oli vanhempieni luona ja minulla tuntui tulevan aika vähän pitkäksi niin lähdin pyöräilemään. Ilmavirta vähän auttoi, mutta kun pysähdyin kukkia keräämään niin hiki nousi pintaan ja sen kanssa kaikki mahdolliset itikat, paarmat ym. "pisteliäät." UUH!! Omassa puutarhassa kukkia kerätessäni oli aivan sama juttu!
Kuvasin vähän ulkona ja pian sisälle ja tuuletin päälle.

Tällaisilla helteillä pitäisi jokaisella niin haluavalla olla mahdollisuus pieneen laituriin veden äärellä... Voisi istua auringossa tai varjon alla ja välillä pulahtaa uimaan.



Iltasella kun mies oli jo kotiutunut eikä takapihan patiolle paistanut enää aurinko, me söimme ulkona; uusiaperunoita, sillejä ja savukaloja. Tein omasta päästä sellaisen "pikkelssin" kasviksista mitä löytyi. Höyrytin vähän parsa- ja kukkakaalia, porkkanaa ja sellerin vartta. Tein liemen öljystä, viinietikasta, balsamicosta, hunajasta yms. mausteista. Sinne laitoin nuo edellä mainitsemani sekä vielä tavallista- ja punasipulia sekä ituja.
Kulhoon, painoa päälle ja jääkaappiin maustumaan. Pidempään olisi pitänyt maustua, mutta kun keksin ajatuksen vain hetkeä aiemmin kun aloimme ruokailua suunnitella.



Eilen kävimme vähän autoajelulla. Mies osti itselleen uuden soittimen sekä navigaattorin autoon. Pitihän sitä päästä vähän "lelujaan" kokeilemaan.
No, ilman navigaattoriakin olisimme osaneet Billnäsiin. Se kun on tuossa naapurissa ja piipahdamme siellä muutenkin sillointällöin. Siellä oli juuri
menossa Antiikkimarkkinat. Olimme niillä silloin 2008, mutta en osanut nauttia, -olihan Lapseni menehtynyt vain parisen kuukautta aiemmin. Viime ja samoin tänävuonna tuntui, etten jaksa lähteä sinne ruhkaan ja tungokseen. Billnäsissä oli ja on edelleen myös Unelmapihat puutarhanäyttely; -se mielessä suuntasimme siis auton nokan kohti Billnäsiä. Ajoimme tietty ensin nne, paikka kun on entuudestaan tuttu ja oletin Unelmapiha näyttelyn olevan siellä.
Huomasimme heti ettei siellä näkynyt mitään joten ajoimme ohi. Palasimme takaisin ja kävimme täällä, jossa ihailin mm. kauniita vanhoja lastenvaunuja. Tuon antiikkiliikkeen yläkerrassa on sellainen Courmet herkku myymälä jossa ennenkin
olemme käyneet. Haimme sieltä erilaisia maustettuja valkosipulipurkkeja. Myyjältä kyselin missä päin Unelmapiha näyttely on, -arvaten jo itsekkin; sekin oli samalla alueella kuin Antiikkimarkkinat.
Harmitti, -en edelleenkään halunut sinne tungokseen. Myy
jä kertoi että jos meillä ei ole väliä koska siellä käymme niin kannattaisi tulla viikolla, ihmisiä on vähemmän eikä tarvitse maksaa 12€ alueen sisäänpääsymaksua. Eli jos menen juuri silloin kun on joku tapahtuma, katsomaan sitä Unelmapiha näyttelyä niin joudun maksamaan, -vaikken varsinaiseen tapahtumaan haluaisikaan mennä. Tulimme siihen tulokseen että koska tuo näyttely on lähes heinäkuun loppuun asti avoinna, niin me tulemme myöhemmin ja arkipäivänä uudelleen. Mies aloittaa kesälomansa ensiviikolla. =)



Ajelimme kotiinpäin eri kautta kuin mitä aiemmin ja piipahdimme Wanha Emännässä. Kaunis kodikas paikka, jossa juustopiiras sekä ihan perus sekamehu (kotitekoinen) maistui niin hyvältä!



Kohta menen sohvalle, laitan tuulettimen pyörimään ja katselen vaikka sisustuskirjoja.
Tämä helle pehmittää muutenkin niin huteran pääni; tänään aamiaisen syötyäni siivoilin tiski- ja työpöytää. Piti laittaa aamiaistarvikkeita jääkaappiin niin huomasin laittavani sinne tiskirättiä... ;-)

11 kommenttia:

  1. ihania kuvia sinulla taas täällä:)
    kiitos ihanasta kommentista omassani!
    mieluusti tulisin tapaamaan sinua ilman sitä lottovoittoakin, mutta tuo matka vaan on niin pitkä... minun terveydelläni kun kulkuvälineissä ei istuta tuntia pitempään:(
    tavataan ja vieraillaan kuitenkin näin kuvien välityksellä,
    lämmin halaus ystävälle!
    päivi

    VastaaPoista
  2. Hei Titti!

    Ihania herkkiä kukkakuvia olet ottanut. Kyllä Suomen luonto on kesällä monivivahteinen ja rikas!

    Ja tuosta kirjoitusvirheestä kerron lohdutukseksi sinulle mitä tapahtui kun tein äitini kissalle peiton...Halusin painaa siihen tekstin sabloonilla, ja niin teinkin. En vaan huomannut kokoaikana sitä valmistaessa että tekstissä olikin virhe!! Emppu-kissan peitossa luki :" Kissani nukkkuu!" :DDDDD Ja vielä ihan suomeksi :DD No, onneksi Emppu ei ollut moksiskaan, sattuuhan noita kömmähdyksiä - ja peitto on yhä käytössä ;)

    Aurinkoa päiviisi!

    VastaaPoista
  3. Hei Titti,
    kesäiset terveiset myös täältä.

    Kirjoitusvierheitä voi sattua kenelle tahansa.
    Mullakin on sisustusliikkeestä ostettu teksti ja väärinhän siinäkin on teksti. Mutta ei haittaa :)

    Nautitaan kesäisistä ilimoista :)

    VastaaPoista
  4. Hei, taas olet ottanut niin kauniita kuvia...sinun pitäisi tehdä niistä postikortteja:)Kaikkea kivaa olet taas puuhaillut ja nuo sinun ruokasi saavat aina veden nousemaan kielelle<3Kuule, täälläkin se pää pehmenee näillä helteillä, mutta mitäs siitä;)

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia olet taas ottanut, aivanihastuttava tuo sinun vesirekesi:)
    Mitä noista kirjoitusvirheistä, niitähän sattuu kelle vaan ja sehän tekee tuotteesta vaan yksilöllisen.
    Ei takerruta lillukanvarsiin, kun elämässä on niin paljon muutakin.
    Naatitaan vaan täysin rinnoin tästä ihanasta suvesta:)

    VastaaPoista
  6. Huu geös....noista kirjoitusvirheistä. Kauniita ovat joka tapauksessa!!!

    Teillä on ollut kiva reissu. En ole käynyt missään noissa mainitsemista paikoistasi, olisi syytä varmaan käydä - kuulostavat juuri sellaisilta kohteilta joista minä tykkään. No onhan tätä kesää jäljellä vielä.

    Ihanat nuo lastenkärryt!!!

    Eilen minäkin vain makoilin ja oksensin, liekö juonut liian vähän vettä helteellä koska olo oli ihan hirveen voimaton. Nytkin tuuletin puhaltaa takanani kun tätä postailen täällä yläkerrassa.

    Mutta tänään aion tehdäkin jotain - en tiedä vielä että mitä, hih.

    Mukavia päiviä sinulle ja kiitos vinkeistä.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania kukka-asetelmia. Miten keksitkin laittaa niitä näihin ihaniin astioihin. Minä vaan aina tuuppaan samaan maljakkoon...vaikka mullakin on purkkeja ja purnukoita joka lähtöön.
    Nyt kun on niin kuumaa, pitää vaan olla ja löhöillä varjossa...eikö?

    VastaaPoista
  8. Taas hyvä kasvisruokavinkki, kiitos!
    Ja retkikohde myös, tuo Unelmapuutarha-näyttely vaikuttaa mielenkiintoiselta.

    Ihmeesti luonto vain jaksaa kukkia vaikka on näin kuuma ja kuiva.
    Tuohon jokaiselle omaa laituri- toiveeseen on helppo yhtyä.

    VastaaPoista
  9. Tavattoman kauniita kukka-asetelmia olet taas tehnyt. Luonnonkukat on tosi ihania.
    Nautitaan kesästä, lämmintä on.

    -Ritva-

    VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥