Mitään varsinaista reseptiä en oikein osaa antaa, sillä kokkaan "omasta päästä".
En varmaan koskaan tee kahta kertaa täysin samaa ruokaa.
Minä kokkaan meillä yleensä vain kasvisruokia.
Useimmiten ruokieni nimi on "jääkaapin tyhjennys ruoka".☺
Viime viikolla oli taas yksi tällainen päivä, -oli avattua juustoraastepussia, smetanan parasta ennen päiväys yms.
Kasviksia ja erilaisia juureksia minulla on jääkaapissa aina.
En tässä nyt osaa antaa mitään määriä ja mittoja mutta kuvista näkee mitä olen ruokaan laittanut.
Vihanneksia; porkkana, purjo, varsiselleri, retikka, mustajuuri, fenkoli, kukkakaali, punasipuli, inkivääri.
Sekaan hirssiä ja valkosipulia, -pinnalle rouhittua pekaanipähkinää.
Yrttejä; rosmariini ja oregano.
Nämä ruukkuyrtit ostin Lidlistä, omani eivät oikein vielä kasva...
Alpron soijakerman kanssa sekoitin smetanaa ja hiukan tuollaista valmista mausteseosta.
Käytän noita harvoin, sillä ruuassa pitää mielestäni maistua ihan ne raaka-aineet eikä mikään mausteseos. Tuo tikka-masala on voimakkaan makuista, mutta ei maistunut varsinaisesti valmiissa ruuassa, laitoin niin vähän.
Seassa oli myös hiukan luomu hunajaa ja pinnalla juustoraastetta.
Valmiin ruuan pinnalle omia herneenversoja (ne sentään kasvavat).
Tässä postauksessa olleiden kokkailujeni perään on kyselty, -valitettavasti en enää oikein muista, mutta laitan tähän niitä mitä muistan.
LINSSIKEITTO mm.porkkanaa, bataattia, fenkolia, lehtiselleriä, purjoa + sipulia (freesattuna) tomaattimurskaa, sulatejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti, philadelhia) punaisia linssejä.
SITRUUNA-VALKOSUKLAA RAAKAKAKKU
POHJA: erilaisia pähkinöitä (osa vähän liotettuna) rusinaa, taatelia, kookosöljyä, hiven ruususuolaa (nämä blenderissä sekaisin)
TÄYTE: Cashewkerma (liotettuja cashewpähkinöitä ja blenderissä veden kanssa sekoitettuana kermamaiseksi), sitruuna tuorejuusto, luomu sitruunan kuorta raastettuna, luomu hunajaa, psylliumia, sulatettua valkosuklaata.
SMOOTHIE salaatteja (mm. romaine, viinisuolaheinä) parsakaali, lehtelisellerin varsi, päärynä, avocado, muutama taateli, pekaanipähkinä, auringonkukan siemen, luomu omenamehu sekä niitä superfood jauheitani; maca, msm, ravintohiivahiutale, hamppurouhe, chiasiemen.
Tässä nyt joitakin mitä muistan.
Pitäisikin ryhtyä kuvaamaan niitä mitä laitan ja kirjoittamaan myös muistiin!
Suuri ilo ja kunnia minulle on jos joku haluaa tietää mitä keitoksiini laitan!☺
Ihania kuvia janiin herkullisia ainekset, juuri minun makuun. Kiitos vinkeistä!
VastaaPoistaLaita vaan meille kuvia, ohjeita ja vinkkejä tekemistäsi ruuista.
Ihania kevätpäiviä!
-päivi-
Kiitos Päivi!
PoistaKiva jos sait vinkkiä omiin kokkailuihin!☺
Titti, what a nice recipe! Love herbs and ginger and vedgetable!!! Looks fantastic.
VastaaPoistaHave a happy time
Elisabeth
Thank you very much Elisabeth!♡
PoistaTitti, kiitos ohjeista !
VastaaPoistaNäitä on mukava kokeilla, sillä itsellä ideat välillä loppu....
Paljon tunnut käyttävän erillaisia yrttejä , joita yritän itkin nyt kokeilla mutta meidän lähikaupassa huono valikoima...
Kuvat taas kerran ihania :)
Tuikku
Kiitos Tuikku!
PoistaOlen iloinen jos joku vähänkin saa jotakin uutta idea omaan kokkailuun!
Käytän kyllä tosiaan paljon yrttejä, niin tuoreita kuin kuivattujakin.
Viime kesänä ja syksynä kuivatin oma kasvattamia ja myös ihan luonnon villiyrttejä/vihanneksia.
Herkullisen näköistä! Minä taas olen nenäkiinni keittokirjassa-kokkaaja ja ihailen aina tuollaista luovaa kokkausta. Hiljalleen olen pyrkinyt eroon kirjoista ja luomaan omaa.
VastaaPoistaKiitos Jadezza!
PoistaKannattaa pikkuhiljaa aloitella, -tuollaiset "jääkaapin-tyhjennys" ruuat ovat oiva paikka kokeilla omaa luovuuttaan!☺
Voi mitä herkkukuvia.. Nyt tuli nälkä! :)
VastaaPoistaKiitos J! Hyvä jos keitokseni aiheuttivat näläntunnetta!☺
Poista