maanantai 21. marraskuuta 2011

Pikainen päivitys...

Jaksoin tänään laittaa muutaman kohteen HUUTONET-myyntiini.
Tällä kertaa myös pari vaatetta. Niitä olisi vaikka kuinka paljon vielä, kunhan vain jaksaisi kuvata.
Vuonna 2008, -Esikoisen poismenon jälkeen olimme Tapaninpäivän jälkeen Rukalla. 
Sillä reissulla ostin Kuusamosta kauniin toppapuvun. Mutta kun sitten alkoi tämä "kasvu" ;-) (lihoaminen...) niin enpä ehtinyt montaa kertaa sitä pitämään! : (  Päätin sen nyt kaupata!

Laitoin myös joitakin emali astioita. 
Kysyisinkin nyt, että tietääkö kukaan tämän (kuvassa alempana) pienen kannun "oikeaa" nimitystä??
Soitin äidillekkin ja kysyin, -kun muistin, että ollessani lapsi niin äiti sulatti esim. rasvaa tuon tapaisessa. Kun ei ollut mikroja! 
Äitikään ei muistanut olisiko sillä joku nimitys. Onkohan sillä siis mitään "nimeä"??
Tällaisetkin vanhanaikaiset pienet vadit laitoin myyntiin. 
Muistan kun olin pieni (60-70 luvulla) niin Mummolassa pihasaunassa käydessämme käytettiin tällaisia, -mutta siis suurempia. IHANIA!!
Sen verran vielä Isän jäähyväis-hetkestä; Tilaisuus oli siis pieni ja "koruton". 
Kuten olen maininnut niin isä ei kuulunut kirkkoon. Ei siis ollut mitään siunaustilaisuutta, pappia tai musiikkia. Halusimme kunnioittaa isän elämänkatsomusta,  ja jätimme jäähyväiset vain lähimpien kesken.   
Tilaisuus oli suuresta surusta ja koruttomuudesta huolimatta kaunis!!   
Muistotilaisuus vietettiin veljeni perheen kodissa. 
Kynttilöitä oli paljon. Mm. etupihan suuren ja vanhan omenapuun oksilla paloi monta tällaista kaunista lyhtyä.


Isän arkku oli mäntyä. Emme osanneet kuvitellakaan isän arkuksi mitään valkoista jossa olisi rimpsua, rämsyä ja ristiä. Kun hautaustoimistosta meille kerrottiin ihan tavallisesta kotimaisesta puuarkusta, niin tiesimme heti; se jos mikä olisi isälle sopiva.
Hän rakasti luontoa; metsästi, sienesti, teki puuhommia tai vain käveli metsässä!
Isä ei pitänyt suurista juhlista tms. siksi ei ollut mitään suuria näyttäviä kukkalaitteita. Äiti valitsi arkulle kauniita, tummia kalloja.    Muistojuhla oli niin ihana! 
Ns. muistopöytänä oli veljen luokse tuotu isän keinutuoli (hän sai sen aikoinaan 50-vuotis lahjaksi, -eli 30v vanha). 
Veli oli laittanut keinutuolin alle kiilat, niin että se pysyi paikallaan. 
Siinä oli isän kuva, kynttilä ja kukkakimppu. Yhdelle pöydälle oli koottu paljon valokuvia isästä. Nuoruudesta viimeisiin päiviin. Kuvissa oli myös perhettä, mm. lapsia, lapsenlapsia.Ensi viikon lauantaina meillä on vielä raskas hetki; me lapset äidin kanssa laskemme isän uurnan sukuhautaan...

13 kommenttia:

 1. Voimia suruusi! Todella kauniit hautajaiset olitte isällenne järjestäneet! Ihana tuo keinutuoli muistopöytänä!

  VastaaPoista
 2. Voin kuvitella että oli kaunis tilaisuus! Olitte hienosti miettineet mitä isänne olisi halunnut! Keinutuoli oli varmasti aivan paikallaan, isänne oli mukana siinä!
  Voimahali sinulle!

  VastaaPoista
 3. Liikuttavan kaunis tilaisuus, olitte ihanasti ottaneet isänne toiveet huomioon.
  Isäsi pääsi esikoisesi luokse. Yhdessä he suojelevat askeleitasi maanpäällä.
  Siunausta sinulle ja voimahalaus♥

  VastaaPoista
 4. Minun syksyäni on varjostanut tämä hirvittävä Tyrnävän tragedia.Olen miettinyt sitä paljon.Pienet lapsukaiset ja teko ei ole järjellä käsitettävissä ja lapset täysin syyttömiä kaikkeen:( Niisku

  VastaaPoista
 5. Lämmin halaus<3
  Todella liikuttavaa tuo keinutuoli-idea......

  VastaaPoista
 6. Kauniisti olitte muistaneet isäänne.

  VastaaPoista
 7. Kaunis muistotilaisuus isällesi..
  Voimia, ajattelen sinua.

  VastaaPoista
 8. Harmillista kun tuotteet tuolla huutonetissä.Inhoan huutamista,vahtaamista onko joku kirinyt ohi ja epätietoisuutta saako tuotteen vai ei.Ja sitten joutuu vielä kauan odottamaan...Helpompi marssia kauppaan.Tosi kivoja tavaroita sinulla siellä!T:Ninna

  VastaaPoista
 9. Hei Ninna! Jos sinua olisi kiinnostanut joku jota kukaan ei ole vielä huutanut, niin ilmoitteletko! Voin toki keskeyttää huutokaupan sellaisesta jossa ei vielä huutoja ole. Ja jos joku ompelus kiinnostaisi, niin voit kysellä, -koittaisin josko jaksaisin sinulle ommella.

  VastaaPoista
 10. Laita huutikseen otsikkoon vaatteen koko. "Toppapuku" ei vielä paljon kerro. Samoin kannattaa hankkia postin hinnasto, se saattoi olla juuri tulleen lehdenkin sivulla, mutta löytyy myös netistä tai saa postista pyydettyä. "Kysy myyjältä"-postikulut karkottaa osan ostajista, vaikka sulla ei kyllä pulaa huutajista ole. Muitakin vinkkejä olisi, mutta olkoon nyt tässä tällä kertaa. - E -

  VastaaPoista
 11. Kiitos sinulle -E- !! Aina ei kaikkea tule itse ajatelleeksi.
  Tuo postimaksujen arviointi on minulle todella vaikeaa, vaikka kuinka katson netistä hintoja... Käytäntöni on se, että palautan aina erotuksen jos olen pyytänyt liikaa, -ja ainakin tähän mennessä se on huutajille sopinut. Totta varmasti kuitenkin tuo, että jos postikuluja ei ole ilmoitettu, niin karsii huutajia... Ja kuten itsekkin totesit, -niin pulaa huutajistahan minulla ei ole ollut, -josta olen äärimmäisen iloinen ja kiitollinen!!

  VastaaPoista
 12. Isäsi muistoa kunnioittaen...
  Kauniin tilaisuuden olitte järjestänyt♥♥♥!!!
  Voimia arkeesi ja hyvää 1.adventtia sinulle ystäväin!!
  Halauksin,marika

  VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥