lauantai 13. helmikuuta 2010

Ompeluksia Huutonettiin...

Tuntuu etten mitään saa aikaiseksi, -ideoita on kyllä jonkin verran muttei intoa...
Huutonettiin olen kuitenkin jotakin ommellut. Tyynynpäällisiä en enää ole viitsinyt ommella, niitä nostalgisilla kuvilla olevia kun siellä näyttää olevan aika paljon myynnissä. En minä "osaa" omillani kilpailla... Hintani ovat kyllä olleet halvimmasta päästä, sillä tuntuu etten kehtaa omista tekeleistäni paljoa pyytää.
Niitä mielestäni kauniita wanhanaikaisia valmiita tyynynpäällisiä painetulla kuvalla olen vielä kaupitellut tuolla.
Olen koittanut keksiä jotakin "uutta ja erilais
ta" ja nyt olenkin tehnyt pannumyssyjä sekä patalappuja. En tiedä kuinka moni nykyisin käyttää enää mitään pannumyssyyä -paitsi itse kun haudutan valkoisessa posliinipannussani vihreää teetä ;-)
Mutta onhan tuollainen kaunis koristeena keittiön sisustuksessa, -samoin patalaput.

Kävimme siskoni kanssa keskustelua (hyväntahtoista sellaista) tuosta minun hinnoittelustani Huutonetissä... Sisko kysyi paljonko olin ajatellut laittaa pannumyssyjen lähtöhinnaksi; -sanoin että kuusi euroa, johon hän totesi etten voi aina niin halvalla myydä töitäni ja ehdotti kymmentä euroa. Olin kauhuissani, -en voisi pyytää sellaisia summia. Äitimme ratkaisi asian sanomalla, että no jos kahdeksan euroa... ;-)
Anteeksi Auli ja äiti, en sittenkään kehdannut laittaa kuin sen kuusi euroa!!


Ompelin myös aamiais-/pääsiäispöytään sopivan "myssyn" kananmunille. ;-)


Nyt hetkeksi sohvalle lukemaan uutta Toivekoti lehteä jonka äitini osti minulle ystävänpäivä lahjaksi. Sen jälkeen mietin mitä jaksaisin tehdä vai jaksanko mitään... ;-)
Ai niin, olinhan minä eilen aika reipas; -avustin nuoria hiukan pullataikinan teossa (tekivät laskiaispullia) sekä illalla vielä kaksi isoa piirakkaa. Mies toivoi sellaista perinteistä "vanhanajan" pellille tehtyä lihapiirakkaa, -tein sellaisen sekä toisen broileri täytteellä, -vielä lisäksi raikasta vihreää salaattia. =)

Viettäkää ystävät rakkaat leppoisa lauantai!
Tulen luultavasti vielä huomenna tekemään pienen ystävänpäivä postauksen.
Käykäähän vilkaisemassa minun HUUTONET myyntejäni.

18 kommenttia:

 1. Reipashan sinä olet ollut!
  Nuo ompeluksesi ovat upeita!

  Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Voi että on kauniita! Kymppi ois ollu munkin mielestä ihan paikallaan oleva lähtöhinta, tosin kaikki ei oo valmiita maksaan käsityöstä...
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ompeluksesi ovat tavattoman kauniita!

  VastaaPoista
 4. Tiedätkös Titti, itsekkin ompelevana olisin sanonut että nuo patalaput sen 6e ja pannumyssyt kuule...niille hintaa 15e, ainaskin.
  Hommaa niissä on, ompeluksesi ovat kauniita ja ei ne materiaalitkaan mitään ilmaisia ole.
  Liian halvalla hinnoittelit, so..so... ;)
  Kauniita on ompeluksesi, todella kauniita. <3

  VastaaPoista
 5. Kauniita ompeluksia olet taas tehnyt:)Hinnoittelu on mielestäni alakanttiin, niin kuin äitisikin sanoi. Mielestäni olet kyllä saanut aikaan taas paljon ja aina ei tarvitsekkaan olla tehokas. Lepää välillä ihan hyvällä omallatunnolla, niin teen minäkin <3

  VastaaPoista
 6. Hei Titti :)
  Oletpa tehnyt jälleen kauniita käsitöitä.
  Toivottavasti hinta nousee sopivaksi.
  Älä ihmeessä aliarvioi työsi jälkeä. Se on nimittäin kaunista.

  Mukavaa ystävänpäiväviikonloppua <3

  VastaaPoista
 7. Kauniita ompeluksia taas..minustakin voisit hieman nostaa hintoja..

  VastaaPoista
 8. Hei Titti,
  kiitos sinulle taas kauniista töistäsi. Olet ollut tosi ahkera. Vaatimuksesi itsellesi ovat vaan aika kovat. myös minun mielestäni hintasi ovat todella alakanttiin. On tärkeää, että me käsillämme tekevät arvostamme omaa työtämme, silloin voimme olettaa muidenkin sitä arvostavan.

  VastaaPoista
 9. Teet todella siistiä jälkeä käsitöissäsi ja ne ovat tosi kauniita. Kyllä kuule itseään pitää arvostaa ja tekemäänsä työtä.
  Laita seuraavalla kerralla hinnat kohdalleen!

  Oikein hyvää ystävänpäivää!!

  VastaaPoista
 10. Kauniita käsitöitä olet tehnyt. Eggs-myssy on ihana - kaikki ovat.
  Kyllä minäkin kallistun äitisi ja siskosi linjalle!

  Hyvää Ystävänpäivää toivoo Lennu!

  VastaaPoista
 11. kauniita ja samaa mieltä että soso alakanttiin. voi ja saakin pyytäähiukan enemmän :) Kaunista jälkeä ja ihania kuvia , mistä ihmeestä olet löytänyt noin kauniita kuvia vai onko ihan kangasta?
  Olisiko niin että kun markkinoilla on miljoona samanlaista tuotetta ei se enää innosta ostajia? Vai etsiikö sieltä mistä edullisemmin löytää.
  terv. käsityön arvostaja :)

  VastaaPoista
 12. Kauniita ompeluksia jälleen <3 Minäkin laittaisin hintaa niille enemmän ;) Ihan rohkeasti vain!
  Hyvää Ystävänpäivää sinulle :)

  VastaaPoista
 13. ihania ompeluksia ja kuvat niissä niin kauniita:)
  mielestäni saisit nostaa hintaa noille sillä tiedänhän että kättesi työt ovat viimeisen päälle tehtyjä ja niin yksilöllisiä kaikki:)
  hyvää ystävänpäivää titti ystääni<3
  lämmin halaus sinulle, päivi

  VastaaPoista
 14. Edullisesti tosiaan myyt, kauniita ja huoliteltuja käsitöitä kuitenkin.

  Oikein mukavaa ja aurinkoista ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 15. hyvää huomista ystävänpäivää.täällä Norjassa vietetään samana päivänä myös äitienpäivää.Toivoin lahjaksi,että isommat sisarukset ottaisivat aamusta vahdittavaksi 2-vuotiaan pikkuveljen,jotta saisin nukkua pidempään kuin kl 7.Ihania pannunmyssyjä ja lihapiirakka toi lapsuuden mieleen.sellaista laitoimme usien ilta-palaksi.

  VastaaPoista
 16. Hei Titti! Kylläpä myyt käsitöitäsi ihan pilkkahintaan....
  Niillä kuules on paljon arvoa, kun ovat käsityönä valmistettu. Olen samaa mieltä muiden kanssa, et pannumyssy 15 euroa. Eihän sun hinta kata edes kunnolla materiaaleja.Luota omiin taitoihin:-))
  Hyvää ystävänpäivää Titti!

  VastaaPoista
 17. Ihania käsitöitä, kauniit kuvat ;D
  Hyvää ystävänpäivää....

  VastaaPoista
 18. Titti! Anteeksi, että laitan pienen kritisoivan kommentin täältä "aidan toiselta puolelta'. En vain voi enää olla sanomatta. Ethän ota pahalla, koska hyvällä ajattelen.

  Muttamutta:
  Kolikossa on vielä kaksi puolta, mitä et ehkä ole tullut ajatelleeksikaan.
  Toinen on se, että hinnoittelemalla työsi alehintojakin halvemmiksi ja pilkkahinnat vielä puoleksi laittamalla saatat viedä kädentöistä yrityksensä leipänsä tienaavilta sen viimeisenkin näkkärin pöydältä. En sano, etteikö niin saisi tehdä, mutta sitä mietin, kuka siitä lopulta hyötyy. Et edes sinä itse, kun tuskin materiaalit noilla hinnoilla saat pois.
  Ja se käsitöiden ammattilainen, jää ilman palkkaa kaikkien alvien ja verojen ja yel- yms maksujen jälkeen. Käsityöläisyydeltä viedään kannatttavuus ihan vain harrastelijakäsityöläisten toimesta. Surullista.

  Toinen on noiden kuvien käyttö: Oletko miettinyt, että saatat polkea aika raskain anturoin tekijänoikeuksia? Kenen kuvia käytätä? Mistä tiedät, että vaikka kuva netissä liikkuisikin, sen tekijä saattaa olla elossa ja voimissaan tai tekijänoikeus muutoin voimassa. Siitä jos jää kiinni, rapashtaa napsakka sakko vähintään ja tekijänoikeuskorvaukset päälle. Ja tekijän oikeuksien polkeminen on mielestäni paitsi laitonta, myös moraalisesti ja eettisesti todella rumaa.
  Anteeksi suorat sanat, mutta itse taistelen lähes päivittäin omista tekijänoikeuksistani. Huutonetistä olen poistattanut kuvistani tehtyjä töitä. Miten paljon se loukkaakaan, tekee surulliseksi ja vie turhaan energiaa, kun huomaa noita väärinkäytöksiä.
  Varmistathan, ystävä kallis, kuviesi tekijänoikeudet jatkossakin? Ja mieti tuota hinnoittelua. Mielestäni ei mikään olisi surullisempaa, kuin suomalaisen ammattilaiskäsityöläisyyden hiipuminen.

  Onnellista ystävänpäivää ja paljon reilun pelin riemastuttamia käsityöhetkiä sinulle virtaavan luovuuden vimmassa! <3

  VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥