keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

(sairas)Eläkeläisen Puutarhassa...Kävin viime viikolla pesemässä pari mattoa...


Nytkin haluaisin mennä kun on niin upea sää. Mutta, -selkä on toista päivää niin kipeänä etten kykene mihinkään... Tyynyillä tuettuna olen puoli istuvasssa asennossa sohvalla.
No, -tässä minä viihdyn vaikkei olisi selkäkään kipeä.

Turhautunut olo ja aika tulee pitkäksi kun ei pysty mitään tekemään. Mutta tuttuahan tämä minulle on, nuoresta asti olen aika-ajoin kärsinyt kovistakin selkäkivuista.
Tällä nyt vain mennään; -selkää sairastetaan niin kauan kuin on tarvis! Lepoa ja lääkettä, -dolania tuossa otin lounaan jälkeen.


Minulla oli toukokuun alussa palaveri lääkärin sekä työnantajapuolen kanssa.
Heidän ehdotuksestaan minulle haettiin pysyvää työkyvyttömyyseläkettä.
Minut paremmin tuntevat sekä blogiani pidempään lukeneet, tietävät että paljon on sattunut ja tapahtunut minun elämässäni...
Viimeiset kuusi vuotta Esikoisen menehtymisen jälkeen ovat olleet todella vaikeita, ja sitten oli se pyöräonnettomuus... Työkokeiluissa olen ollut ja työkuviot ovat menneet uusiksi pariinkin kertaan.
Oikea käsivarsi ei tuon onnettomuuteni jälkeen palautunut ennalleen ja sekin vaikutti työhön paluuseen.
Olin varma (ja jotkut minulle sanoivatkin) että eläke-hakemus ei mene läpi -ei ensimmäisellä eikä varmasti toisellakaan kerralla. Monenlaista juttua olin kuullut vakuutusyhtiöiden lääkäreistä...

Kun viime kuussa olimme siellä iltäsuomessa, niin posti oli tuonut kirjeitä kaksin kappalein...
Minulle oli myönnetty työkyvyttömyyseläke 1.9 alkaen!
Toisessa kirjekuoressa oli tullut eläkekortti! 
Mieheni tekee kiusaa, että se on minun bingo-korttini!

Eihän sitä kukaan haluaisi 51-vuotiaana eläkkeelle, mutta täytyy sanoa että minulle tämä oli helpotus. Vuodesta -98 kun sairastuin ensimmäisen kerran masennukseen olen ollut vaihtelevasti työelämässä. Aina sai miettiä työkuvioita ja sitä olenko työkykyinen. Yrittänyt ja yrittänyt, -joutunut pettymään moneen kertaan kun työt eivät olekkaan onnistuneet. 
Nyt ovat ammatti-ihmiset virallisesti päättäneet etten ole työkykyinen ja minun ei tarvitse enää miettiä ja tuntea paineita siitä että pystynkö olemaan työssä...
Kuten mainitsin niin helpotus tämä oli, -elämäni on muuttunut Esikoisen menehtymisen jälkeen niin täysin, ja minä "vanhenin" hetkessä monta vuotta...

Nyt opettelen hyvillä mielin nauttimaan siitä että saan olla kotona, ei ole työstressiä (eikä kyllä muutakaan). Elämäni on niiltä osin niin hyvin kuin vain voi olla. 
Poikani menehtyminen tulee aina olemaan asia jota en koskaan tule ymmärtämään enkä kai oikein hyväksymäänkään, -mutta se on myös asia jolle en voi mitään. 
Minä opettelen lopun elämääni sen kanssa selviämään ja elämään. 
Minulla on hyvä mies, kaunis koti joka on minulle tärkeä ja rakas, maailman ihanin Kuopus Poikani, muu perhe, ystävät ja tuttavat -ja olen äärimmäisen kiitollinen heistä kaikista!

No, siinä nyt oli vähän tuollaista vakavampaa, mutta sitähän blogissani aika-ajoin on, se on minun elämääni. Ei pintapuolista kiiltoa -vaikka blogini onkin vain raapaisu elämästäni.


Nyt kuvia puutarhasta. 
Ensimmäiset liljat ovat avautuneet, kaunis anemone bride on kukkinut jo jonkin aikaa. 
Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Ruusut kukkivat...Myös kottikärryt ovat "täydessä kukassa"...Ensimmäisestä kasvihuoneestani;


Takapihan perennoja...

Toisesta kasvihuoneesta, -basilika on todella suuri ja vihdoin ensimmäiset tomaatit sekä paprikat ovat saaneet väriä.

Nyt taitaa alkaa lääke väsyttämään...

Ensi kerralla sitten vähän sisustus ostoksia...


32 kommenttia:

 1. Onnittelut! Sehän on iloinen uutinen.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia <3
  Mulle psykiatri sanoi, että kelalta tulee aina ensin hylky ja sit haetaan uudestaan eläkettä ja näin kävi mullekkin. Mä olin tosi huojentunut ja helpottunut, kun pysyvä eläke tuli. Olikohan vuosi 2007? Sen jälkeen kela selvästi "tiukentanut" sairaseläkkeelle pääsyä. Eli ole ihan rauhassa onnellinen eläkkeestäsi, yksi huoli ja murhe elämässä vähemmän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiinuli!♡
   Yllätyin kyllä että onnistui sillä ensimmäisellä/yhdellä yrittämisellä. Helpottunut tosiaan olen!

   Poista
 3. Kiitos vierailustasi blogissani. Täällähän onkin ihana ja monipuolinen blogi sinulla. Olet näköjään varsinainen viherpeukalo. Onnea bingokortistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♡
   Olen kyllä aiemminkin vieraillut blogissasi, mutta on tainnut kommentointi jäädä...

   Poista
 4. Onnea eläkepäätöksestä! Kyllä ne menee läpi jos todella eläkettä tarvitsee...tiedän kokemusksesta.Vuosi takaperin kesällä tuli minulle päätös....ja voi, että nyt nautin elämästäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina!♡
   Kyllä tosiaan helpotus oli, ja uskon että ihan eritavalla alkaa elämästä nauttimaan kun on yksi huoli vähemmän.

   Poista
 5. Helpottavaa suunnitella elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, -näin on- enää ei tarvitse miettiä ja ottaa paineita siitä että selviääkö työelämässä.

   Poista
 6. Onnea! Suuri kivi pudonnut sydämeltä <3
  Näin koin itsekin kun sain kanssa 1.1.2014 eläkkeen ja 52-vuotiaana.. Itselläni on menossa itseni löytämis -haku kun saan olla kuin ellun kana. En ole sitä oikein sisäistänyt :D
  Oma blogini on maisaliini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila!♡
   Vaikka olen jo yli kuusi vuotta ollut kotona (no muutama epäonnistunut työkokeilu...) niin on tässä sisäistämistä minullakin, -etten enää ehkä koskaan mene töihin...
   Tulen paremmalla ajalla vierailemaan blogissasi!♡

   Poista
 7. Onnea päätöksestä, varmasti huojentavaa! Nyt nautit elämästä ja stressittömästä arjesta.

  Sinulla tuntuu olevan hurjasti tapahtumia vuosien varrella, eikä lainkaan helppoja käsitellä taikka ymmärtää. Muista kuitenkin aina iloita jokaisesta uudesta päivästä. Olet ne varmasti ansainnut <3. Kukkaloistoasi on ilo katsella, taidat todella viihtyä puutarhassa :).

  Onnea ja myötätuulta viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Jutta!♡
   Niin, on kyllä paljon kaikenlaista tapahtunut, -jo aiemmin ennenkuin ensimmäistä blogia aloin pitää (-05) ja olen paljon muuttunut ja "kasvanut" -ja onneksi sitä myöten myös oppinut nauttimaan ja iloitsemaan pienistä asioista ja uudesta päivästä!☺

   Poista
 8. Mukava että tuli hyvä päätös sinulle eläkeasioissa. Huilaamalla selkä varmaan helpottaa ajan kanssa . Hyvää tulevaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka ihanainen!♡
   Selkä on edelleen kipeä, mutta hiukan yritän hiljalleen tehdä, -en kestä enää neljättä päivää sohvalla...

   Poista
 9. Ihanaa kesää sinulle ja hienoa, että sait hyvän päätöksen. Aivan hurmaava tuo pinkki kottikärry istutuksineen.

  VastaaPoista
 10. Onnea positiivisesta päätöksestä. Sinun Blogisi taisi olla ensimmäisiä blogeja johon tutustuin. En ole liittynyt lukijaksi blogeihin, vaikka montaa seuraankin jatkuvasti. ( harvoin vain saan kommentoitua) Kaikesta huolista ja murheista huolimatta koen blogisi positiiviseksi, Nautin kuvista ja jutuista aina. Nytkin voin vain huokailla kukkasiasi, kun itsellä kaikki kuihtuvat tässä helteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Eeva!♡
   Aivan liikutuin sanoistasi...

   Poista
 11. Kiva, kun liityit blogini lukijaksi ja kommentoit blogissani, niin löysin siinä samalla sinun kauniin blogisi♥ Lueskelin vanhoja postauksiasi kyynel silmäkulmassa; koskettavia tapahtumia, elämän surullisimpia asioita, elämistä hetki kerrallaan <3 Paljon olet joutunut kokemaan!

  Toivottavasti selkäkipusi ovat helpottaneet! Ja hienoa, että sait eläkepäätöksen:)! Kauniita, leppoisia kesäpäiviä toivottelen!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Titti ihanista kuvistasi ja onnittelut positiivisestä päätöksestä! Nyt on yksi huoli vähemmän. Toivottavasti selkäsärkysi hellittää pikaisesti.
  Uskomattoman hienot istutukset sinulla, vaikka varmasti olet saanut kantaa vettä selkä vääränä <3

  Mukavaa heinäkuun loppupäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne!♡
   Selkäsärky ei valitettavasti ole helpottanut yhtään...

   Poista
 13. Onnea uudelle elämänvaiheelle!
  Puutarhasi kukoistaa, toivottavasti Sinäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene!♡
   Nyt tällä hetkellä taitaa puutarha kukoistaa enemmän kuin minä.☺

   Poista
 14. Onnea uudelle alulle!
  Hienoa, että asiat järjestyi näin ja saat nyt nauttia kotona olosta, vaikkakin kipuja ja vaivoja on. Työt voi tehdä sitten hyvinä päivinä, kun ei ole kipuja. On aikaa ja voi valita tekemisensä ajankohdat.
  Kaikkea hyvää <3
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi!♡
   Tuon kun muistaisikin aina, että hommia voi tehdä niinä päivinä kun ei ole kipuja... -eikä aina kärsiä huonosta omastatunnosta!

   Poista
 15. Ihana puutarha sinulla! Törmäsin blogiisi, kun etsin kuvaa rautasohvasta. Sinulla on sellainen paviljongissasi. Jospa en myisikään omaani, vaan laittaisin sen paviljonkiini rivitalon pihaan? Siinä voisi lekotella ja lukea... Nuo mustat lobeliat ovat hienoja. Käynpä täällä toistekin :) Terveisin Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!♡
   Mukavaa jos löysit täältä vinkin rautasohvallesi, -laita ihmeessä pihallesi.
   Meillä naapurin kissa nauttii toisinaan unosista siellä sohvalla.☺

   Poista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥